Ahoj, prosím pozor! Dovoluji si vzít dovolenou v termínu od 8. - 17.10.2021. Poslední zásilky odesílám ve čtvrtek 7.10. Objednávky přijaté v termínu dovolené začínám odesílat v pondělí 18.10.2021. Kamenná prodejna bude uzavřena. Děkuji za pochopení.

Lallemand ABV AROMAZYME 100 g

Kód: 6403
599 Kč / ks 495,04 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)

Vymáčkněte z chmele maximum chuti a vůně! 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lallemand ABV AROMAZYME

Vymáčkněte z chmele maximum chuti a vůně! 

Tento potravinářský enzym β-glukosidáza, který se také mimo jiné objevuje v různé míře u různých kmenů kvasnic stojí za biotransformací aromatických chmelových olejů a tím dostává z chmele maximum. 

Jak to funguje? Některé složky chmelových olejů (např. Lynalyl Glykosid) jsou bez vůně. Enzym β-glukosidáza je dokáže naštěpit a přeměnit na fermentovatelný cukr a aromatický terpen Lynalool. Dostanete tedy z chmele větší aroma potenciál než by byl za normálních podmínek schopen dát.

Klady:

  1. Zvyšuje rozmanitost chmelových chutí a vůní změnou poměru specifických terperových sloučenin
  2. Zvyšuje chuť a pitelnost piva a snižuje nepříjemnou drsnou, ostrou hořkost
  3. Mírně podporuje fermentovatelnost mladiny
  4. Zvyšuje složitost aroma piva v kombinaci s vybranými kvasnicemi
  5. Zvyšuje chmelovou chuť a aroma
Dávkování:
  • Doporučené dávkování je 5 g/hl
  • Optimální PH je 3,5 - 6,5
  • Optimální teplota 15 - 65°C
  • Rozmíchejte enzym v optimálním množství vody nebo mladiny (1g/10 ml) aby bylo zajištěno rovnoměrné rozpuštění a nalejte do fermentoru. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ostatní
Hmotnost: 0.1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.