POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LALBREW KÖLN™ – KÖLSCH STYLE ALE YEAST 11g

Kód: LALLNOTT11
119 Kč –16 %
produkt fotky web 73
119 Kč –16 % 99 Kč / ks 88,39 Kč bez DPH
Na dotaz, momentálně nedostupné.
Položka byla vyprodána…

LALBREW KÖLN jsou ideální k vaření tradičních piv typu Kölsch, nebo jiných neutrálních piv. Neutrálnímu charakter zdůrazňuje chmelové aroma a dodává jemné ovocné estery. Díky expresi enzymu beta-glukosidázy může LalBrew Köln  podporovat biotransformaci chmele a zvýrazňovat chmelovou chuť a aroma. Chladnější fermentace budou mít neutrálnější charakter, zatímco teplejší fermentace bude mí za následek více esterů v pivu. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LALBREW KÖLN™
KÖLSCH STYLE ALE YEAST 11g
 

LALBREW KÖLN jsou ideální k vaření tradičních piv typu Kölsch, nebo jiných neutrálních piv. Neutrálnímu charakter zdůrazňuje chmelové aroma a dodává jemné ovocné estery. Díky expresi enzymu beta-glukosidázy může LalBrew Köln  podporovat biotransformaci chmele a zvýrazňovat chmelovou chuť a aroma. Chladnější fermentace budou mít neutrálnější charakter, zatímco teplejší fermentace bude mí za následek více esterů v pivu. 

Použití: kölsch-style, neutrální piva

Sedimentace: střední až vysoká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 12 - 20°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

windsor-flavor-wheel-300x270_300x

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.