LALBREW KÖLN™ – KÖLSCH STYLE ALE YEAST 11g
Kód: LALLNOTT11Detailní popis produktu
LALBREW KÖLN jsou ideální k vaření tradičních piv typu Kölsch, nebo jiných neutrálních piv. Neutrálnímu charakter zdůrazňuje chmelové aroma a dodává jemné ovocné estery. Díky expresi enzymu beta-glukosidázy může LalBrew Köln ™ podporovat biotransformaci chmele a zvýrazňovat chmelovou chuť a aroma. Chladnější fermentace budou mít neutrálnější charakter, zatímco teplejší fermentace bude mí za následek více esterů v pivu.
Použití: kölsch-style, neutrální piva
Sedimentace: střední až vysoká
Stupeň prokvašení: střední až vysoké
Tolerance na alkohol: 9 %
Teplota kvašení: 12 - 20°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Výrobce: | Lallemand |
? Filtrování podle typu kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.