POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

O nás

 

Něco o Táborské pivotéce:

Táborskou pivotéku založil náš kamarád Karel Točík - na fotce vlevo. S Karlem jsme se spřátelili na sládkovském kurzu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích (který Karel i Jana úspěšně zakončili v lednu 2023). A protože se Karel začal naplno věnovat sládkovskému řemeslu v pivovaru Obora, dohodli jsme se, že Táborskou pivotéku od března 2024 povedeme my. Jsme manželé Jana a Míra, oba pocházíme z Tábora, a proto jsme pivotéce ponechali její Táborský název, ačkoliv bude nyní sídlit v Bavorovicích.

Oba milujeme pivo. První pivo jsme uvařili v roce 2008, tehdy ze sladového výtěžku v kastrolu Severin ve sklepě rodičů. První pivo ve vlastní domovarnické sestavě jsme uvařili o Vánocích 2021. A pivo se povedlo, dokonce krásně kroužkovalo! Tehdy vznikla opravdová láska k vaření piva. Více o procesu si můžete přečíst na www.rpivo.cz. Asi i díky tomu jsme získali Karlovu důvěru k převzetí pivotéky a doufáme, že ani Vás nezklameme!

Jana a Míra

Vzkaz od Karla:

V květnuroku 2023 se mi naskytla příležitost stát se sládkem na plný úvazek v pivovaru Obora nedaleko Tábora. A vzhledem k tomu, že tímto řemeslem žiju, pivo miluju a rád bych se v něm rozvíjel dál, šel jsem do toho. Mimo to vařím roky v táborském restauračním pivovárku Pod Besedou. A pomalu jsem zjistil, že skloubit všechny tři práce je dost náročné. Po dlouhém přemýšlení a s těžkým srdcem jsem se rozhodl předat Táborskou pivotéku novým majitelům - Janě a Mírovi. V pivotéce budu dělat dále poradce, přispívat například recepty, ale obchodní záležitosti přenechávám právě jim. Jsme dobrými přáteli a věřím, že budou svědomitě a poctivě pokračovat v mých krocích.
Děkuji vám všem za spolupráci a podporu. Bylo to krásných 6 let.

Dej bůh štěstí.
Karel

Vzkaz od Jany:

Drahé spřízněné duše!

Karel Vám dojemně napsal, kam ho zavál osud. Pivo je jeho život a taky můj. S Karlem jsme se spřátelili právě díky pivu, na sládkovském kurzu na JČU. Předtím jsem pivo vařila jako domovarník, ráda vzpomínam na prehistorické vaření ještě ve sklepě u rodičů…. tehdy to byl první začátek na mojí cestě světem řemeslného piva. Doufám, že ta moje i ta Vaše cesta bude dlouhá a hlavně zajímavá a hořká!

Dej Bůh štěstí.

Vaše Jana

Vaření na JČU - vymývání zbytků mláta 

 

Úspěšně složená praktická část - samostatně uvařená várka - a pivo za odměnu :)

 

Jana a Karel na JČU na Čtyráku

Společené foto po úspěšném absolvování teoretické části zkoušky 

Dej Bůh štěstí!