Ve dnech 20-22.10. máme zavřeno, děkujume za pochopení. Výdejní místo je Bavorovice 20, těšíme se na shledání. Jana a Míra

Blog

 

Výpis článků

Kvasnice Cider - Fermentis

Přehled kvasinek Fermentis SafCider Název Killer faktor Vhodnost pro suché cidery Rychlost kvašení Hladina celkové acidity Hladina celkových esterů Charakter použití AB-1 senzitivní (K-R-) Ano standardní Nízká Nízká klasika, více neutrální projev AS-2 senzitivní (K-R-) Ano standardní-rychlé Střední Střední sladký a komplexní cider AC-4 "killer" (K+R-)...

První vaření piva ze sladu

Zrod domovarníka - kompletní návod na infuzní vaření krok za krokem  Přehledná infografika ke stažení ZDE. Tento návod tě provede prvním vařením piva ze sladu tzv. infuzním rmutováním, tedy nejběžnější metodou v domácích podmínkách. Nepoužijeme sladové výtažky – budeme vařit pivo přímo ze surovin. PIVO = kvašený, mírně alkoholický, osvěžující nápoj nahořklé chuti, který podněcuje k dalšímu...

Kvašení - měření hustoty

Hustotu mladiny lze měřit dvěma hlavními nástroji: hustoměrem (hydrometrem) nebo refraktometrem. Každý má své výhody a funguje trochu jinak. 1) Hustoměr (hydrometr) je skleněná trubice se stupnicí, která se ponoří do vzorku mladiny. Funguje na principu vztlaku: čím více cukru je v mladině, tím vyšší bude hustota a tím výše hustoměr plave. Měření hustoty:  Použití hustoměru k měření hu...

Sycení piva - nucené sycení

Jak správně nasycovat pivo CO₂? Praktický průvodce pro domácí sládky Co je nucené sycení? Nucené sycení znamená, že: pivo již dokvasené (tedy hotové, bez cukru) se dá do uzavřeného sudu, do sudu se přivede oxid uhličitý pod tlakem přes redukční ventil, CO₂ se při správné kombinaci tlaku a teploty začne rozpouštět v pivu.  Správné sycení je klíčem k dokonalému pivnímu zážitku. Ať už ...

Ležákové kmeny Lallemand - dobrá praxe a rozdíly

Spodně kvašená piva (ležáky) jsou nejpopulárnějším pivním stylem na světě, přičemž tvoří více než 90 % mezinárodního pivního trhu. Přestože se historie vaření piva počítá v tisících let, výroba ležáků je poměrně novou inovací, jejíž vznik se datuje do 15.–16. století v Bavorsku. Klíčovým rysem ležáků je používání autentických kvasinek Saccharomyces pastorianus. V 80. letech 20. století vědci ...

Vaření kyselého piva s Pinnacle Crisp Sour

Vaření piva s Pinnacle Crisp Sour Kvasnice Pinnacle Crisp Sour od Pinnacle Brewing Ingredients jsou revolučním nástrojem pro výrobu kyselých piv. Tyto unikátní kvasnice, založené na druhu Lachancea thermotolerans, umožňují produkovat kyselá piva bez nutnosti kettle souring. Jsou skvělou volbou pro pivovarníky, kteří chtějí vytvořit osvěžující kyselý profil piva s minimálními kroky navíc. Co jsou...

Rozbor vody Bavorovice - ŘÍMOV - 2024

Rozbor vody Bavorovice - ŘÍMOV - 9/2024. Stahuj: ZDE...

Little Book Of Liquor - Murphy and Son

Little Book Of Liquor - Murphy and Son Tuhle úžasnou publikaci o pivu od Murphy and Son stahujte: ZDE...

Jak opětovně zavakuovat stříbrný sáček chmelu

Tady je pár rad od domovarníků z facebookové skupiny Domácí pivo - Homebrewing: https://www.facebook.com/groups/domacipivo/permalink/10161413899594393/ Možnosti:  1. zmačkat sáček tak, aby se vytvořily nerovnosti a pak zavakuovat v domácí vakuovačce 2. použít vložku na vakuování  - odkaz ZDE 3. do stříbrného sáčku vložit kus vroubkovaného sáčku do místa budoucího svaru Nebo napište...

Jak otevřít pytel sladu Weyermann

1. Pro otevření otočte pytel tak, aby logo Weyermann® směřovalo k vám. Poté odstřihněte útkovou přízi na levé straně.2. Vytáhněte bílou nit z červeného oka.3. Poté jemně táhněte za bílou nit, dokud se celý šev nerozpáře a pytel se úplně neotevře. Někdy pomůže odstřihnout útkovou přízi na obou koncích.   ...

Ovládací prvky výpisu

17 položek celkem
Používáme ověření věku Adulto