Vaření piva s Pinnacle Crisp Sour Kvasnice Pinnacle Crisp Sour od Pinnacle Brewing Ingredients jsou revolučním nástrojem pro výrobu kyselých piv. Tyto unikátní kvasnice, založené na druhu Lachancea thermotolerans, umožňují produkovat kyselá piva bez nutnosti kettle souring. Jsou skvělou volbou pro pivovarníky, kteří chtějí vytvořit osvěžující kyselý profil piva s minimálními kroky navíc. Co jsou...
Blog
Rozbor vody Bavorovice - ŘÍMOV - 9/2024. Stahuj: ZDE...
Little Book Of Liquor - Murphy and Son Tuhle úžasnou publikaci o pivu od Murphy and Son stahujte: ZDE...
Tady je pár rad od domovarníků z facebookové skupiny Domácí pivo - Homebrewing: https://www.facebook.com/groups/domacipivo/permalink/10161413899594393/ Možnosti: 1. zmačkat sáček tak, aby se vytvořily nerovnosti a pak zavakuovat v domácí vakuovačce 2. použít vložku na vakuování - odkaz ZDE 3. do stříbrného sáčku vložit kus vroubkovaného sáčku do místa budoucího svaru Nebo napište...
1. Pro otevření otočte pytel tak, aby logo Weyermann® směřovalo k vám. Poté odstřihněte útkovou přízi na levé straně.2. Vytáhněte bílou nit z červeného oka.3. Poté jemně táhněte za bílou nit, dokud se celý šev nerozpáře a pytel se úplně neotevře. Někdy pomůže odstřihnout útkovou přízi na obou koncích. ...
Přidávání ovoce do piva je technika, která nabízí možnost vytvořit jedinečné a komplexní chutě. Tento proces vyžaduje pečlivé plánování a pochopení různých metod a typů ovoce, které lze použít. Následující článek se zaměřuje na několik klíčových aspektů přidávání ovoce do piva, včetně výběru ovoce, časování a metod. Výběr ovoce Výběr správného ovoce je zásadní pro dosažení požadovaného výsledku....
Pokud hledáte ideální chmel pro své pivovarnické experimenty, je důležité vědět, jak se jednotlivé odrůdy liší a jaké vlastnosti mohou přinést vašemu pivu. Dnes se zaměříme na specifické odrůdy: Saaz Shine, Saaz Late, Saaz Special a Saaz Comfort a jejich srovnání a žijící legendou - Žateckým poloraným červeňákem, kterému se také říká SAAZ podle německého názvu města Žatec, odkud Žatečák pochází.&n...
Možná už jste někdy přemýšleli nad tím, jaké by asi bylo uvařit si doma vlastní pivo a jestli je to vážně možné v domácích podmínkách zvládnout tak, aby pivo bylo opravdu dobré a takové jaké má být. Doma se dá uvařit pivo, které nejen, že se bude rovnat s průmyslovými, ale může být i ve všech směrech lepší. Ovšem jako vše v životě, chce si to osvojit a získat aspoň základní dovednosti a znalosti o...
Poslední dobou jsou kyselá piva dost v módě. Pravdou je, že přináší nevšední zážitek a jisté zpestření pivní kultury. Neváhejte je proto vyzkoušet zvláště v letních měsících, kdy skvěle osvěží! Kyselé pivo nyní uvaříte poměrně snadno pomocí kvasinek Lallemand WildBrew™ Philly Sour. Jedná se o čistou kvasinkovou kulturu, která je schopna během primární fermentace kromě alkoholu vyrábět také ...
Video: Watch the White Labs video on yeast starters Jedno balení White Labs yeast použité před datem spotřeby bude dostatečné pro piva jakékoliv stupňovitosti a objemu 19 l. Tabulka níže obsahuje doporučení pro pokročilé domácí sládky. Řiďte se následující tabulkou pro výrobu starteru s použitím White Labs yeast. Tekuté kvasnice White Labs můžete zakoupit zde. 1 PurePitch bale...