Výdejní místo: Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

Blog

 

Jak otevřít pytel sladu Weyermann

1. Pro otevření otočte pytel tak, aby logo Weyermann® směřovalo k vám. Poté odstřihněte útkovou přízi na levé straně.2. Vytáhněte bílou nit z červeného oka.3. Poté jemně táhněte za bílou nit, dokud se celý šev nerozpáře a pytel se úplně neotevře. Někdy pomůže odstřihnout útkovou přízi na obou koncích.   ...

Přidáváme ovoce do piva - jak na to?

Přidávání ovoce do piva je technika, která nabízí možnost vytvořit jedinečné a komplexní chutě. Tento proces vyžaduje pečlivé plánování a pochopení různých metod a typů ovoce, které lze použít. Následující článek se zaměřuje na několik klíčových aspektů přidávání ovoce do piva, včetně výběru ovoce, časování a metod. Výběr ovoce Výběr správného ovoce je zásadní pro dosažení požadovaného výsledku....

Žatečák - jeho druhy a jejich využití při vaření piva

Pokud hledáte ideální chmel pro své pivovarnické experimenty, je důležité vědět, jak se jednotlivé odrůdy liší a jaké vlastnosti mohou přinést vašemu pivu. Dnes se zaměříme na specifické odrůdy: Saaz Shine, Saaz Late, Saaz Special a Saaz Comfort a jejich srovnání a žijící legendou - Žateckým poloraným červeňákem, kterému se také říká SAAZ podle německého názvu města Žatec, odkud Žatečák pochází.&n...

Vaříme si pivo doma!

Zde si budeme představovat návody, tipy a triky na to, jak si uvařit doma pivo tak, aby chutnalo nejen Vám, ale i Vašemu okolí! Budeme zde probírat jak úplné začátky a rady pro ,,žabáky" v pivním oboru, tak i pokročilé techniky vaření piva pro zkušenější homebrewery....

Recepty

Vítejte v rubrice pivních receptů! Najdete zde mé vlastní receptury na piva, která považuji za opravdu dobrá a stojící za to si je uvařit. Některá piva jsou dokonce výherní a umístila se v rozličných soutěžích. Především o ta bych se s Vámi rád podělil. V každém receptu najdete krátký popis, příběh jeho vzniku a oficiální charakteristiku daného pivního stylu podle BJCP. Pokud se rozhodnete někte...