Výdejní místo: Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

O nás

Táborskou pivotéku založil náš kamarád Karel Točík. S Karlem jsme se spřátelili na sládkovském kurzu na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích (který Karel i Jana úspěšně zakončili v lednu 2023). A protože se Karel začal naplno věnovat sládkovskému řemeslu v pivovaru Obora, dohodli jsme se, že Táborskou pivotéku od března 2024 povedeme my. Jsme manželé Jana a Míra, oba pocházíme z Tábora, a proto jsme pivotéce ponechali její Táborský název, ačkoliv bude nyní sídlit v Bavorovicích.

Oba milujeme pivo. První pivo jsme uvařili v roce 2008, tehdy ze sladového výtěžku v kastrolu Severin ve sklepě rodičů. První pivo ve vlastní domovarnické sestavě jsme uvařili o Vánocích 2021. A pivo se povedlo, dokonce krásně kroužkovalo! Tehdy vznikla opravdová láska k vaření piva. Více o procesu si můžete přečíst na www.rpivo.cz. Asi i díky tomu jsme získali Karlovu důvěru k převzetí pivotéky a doufáme, že ani Vás nezklameme!

 

Pojmy na pivních etiketách

Občas se na pivech od řemeslných pivovarů objevují zkratky a názvy, se kterými se konzument běžného průmyslového piva nesetká. Proto bych rád objasnil základní zkratky, které se kromě informace o pivním stylu, objemu, složení a datu minimální trvanlivosti mohou na etiketách malých pivovarů objevit.