Fermentis: SafBrew™ DW-17 25g
Kód: 8553Detailní popis produktu
SafBrew™ DW-17 je inovativní směs aktivních suchých kvasnic a enzymů od společnosti Fermentis, navržená pro výrobu velmi suchých a komplexních piv s ovocnými, dřevitými a jemně kyselými tóny. Tato směs je také vhodná pro fermentaci mladiny s vysokou hustotou, umožňující dosáhnout obsahu alkoholu až 17 % ABV.
Klíčové vlastnosti:
• Vysoká úroveň esterů a vyšších alkoholů: Přispívá k bohatému aromatickému profilu piva.
• Aparentní prokvašení: 98–102 %, což zajišťuje velmi suchý konečný produkt.
• Střední sedimentace: Umožňuje dobré odkalení piva po fermentaci.
Doporučené dávkování a teplota fermentace:
• 100 až 160 g/hl při teplotě 20–32 °C.
Složení:
• Kvasnice (Saccharomyces cerevisiae POF+), maltodextrin, glukoamyláza z Aspergillus niger (EC 3.2.1.3), emulgátor: sorbitan monostearát (E491).
Skladování:
• Produkt by měl být skladován v suchu a chráněn před přímými zdroji tepla. Pro skladování do 6 měsíců je doporučená teplota pod 25 °C; pro delší skladování pod 15 °C.
Trvanlivost:
• 36 měsíců od data výroby. Po otevření spotřebujte do 7 dnů a skladujte při 4 °C.
SafBrew™ DW-17 je ideální volbou pro sládky usilující o výrobu suchých a komplexních piv s jedinečným chuťovým profilem.
Dávkování / Teplota
100 až 160 g/hl (0,13–0,21 oz/gal) při ideální teplotě 20 °C – 32 °C (68,0 °F – 89,6 °F).
Použití
1. Přímé přidání:
Přidejte přímo do fermentoru při teplotě fermentace 20 °C – 32 °C (68,0 °F – 89,6 °F).
2. S předchozí rehydratací:
• Posypte kvasnice 10násobkem jejich objemu vody nebo mladiny při teplotě 20 °C – 28 °C (68,0 °F – 82,4 °F).
• Nechte odpočívat 15 až 30 minut.
• Jemně promíchejte.
• Přidejte do fermentoru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření piva |
---|---|
Výrobce: | Fermentis |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.