Kvasnice Cider - Fermentis
Přehled kvasinek Fermentis SafCider

| Název | Killer faktor | Vhodnost pro suché cidery | Rychlost kvašení | Hladina celkové acidity | Hladina celkových esterů | Charakter použití |
|---|---|---|---|---|---|---|
| AB-1 | senzitivní (K-R-) | Ano | standardní | Nízká | Nízká | klasika, více neutrální projev |
| AS-2 | senzitivní (K-R-) | Ano | standardní-rychlé | Střední | Střední | sladký a komplexní cider |
| AC-4 | "killer" (K+R-) | Ano | Rychlé | Vysoká | Vysoká | svěží a pitelný cider |
| TF-6 | neutrální (K-R-) | Ne | pomalé-standardní | Nízká | Střední | maximalizace ovocnosti cideru |
Vysvětlivka - Killer faktor:
- Killer: Produkují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek, které jsou senzitivní.
- Neutrální: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně nejsou senzitivní.
- Senzitivní: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně jsou senzitivní.
Poznámka: Kvasinky nejsou v žádném smyslu toxické pro člověka.
Kmeny kvasnic AB-1, AS-2 a TF-6 jsou speciálně vyvinuté pro různé typy fermentací, a jejich alkoholová tolerance se může lišit. Zde jsou informace o jejich alkoholové toleranci:
-
AB-1: 18 %
Tento kmen je často používán pro výrobu nápojů s vyšším obsahem alkoholu. -
AS-2: 12%
Je vhodný pro fermentace, kde je požadována jemná a čistá chuť s nižším obsahem alkoholu.
-
TF-6: 6%
-
Je známý svou schopností zachovat ovocné aroma, což je ideální pro ovocné destiláty a vína.
_(2).png)