Výdejní místo je Bavorovice 20, výdejní doba je plovoucí - po domluvě :) Těšíme se na shledání. Jana a Míra

Kvasnice Cider - Fermentis

Přehled kvasinek Fermentis SafCider

Produktovky mix 2

Název Killer faktor Vhodnost pro suché cidery Rychlost kvašení Hladina celkové acidity Hladina celkových esterů Charakter použití
AB-1 senzitivní (K-R-) Ano standardní Nízká Nízká klasika, více neutrální projev
AS-2 senzitivní (K-R-) Ano standardní-rychlé Střední Střední sladký a komplexní cider
AC-4 "killer" (K+R-) Ano Rychlé Vysoká Vysoká svěží a pitelný cider
TF-6 neutrální (K-R-) Ne pomalé-standardní Nízká Střední maximalizace ovocnosti cideru


Vysvětlivka - Killer faktor:

  • Killer: Produkují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek, které jsou senzitivní.
  • Neutrální: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně nejsou senzitivní.
  • Senzitivní: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně jsou senzitivní.

Poznámka: Kvasinky nejsou v žádném smyslu toxické pro člověka.

Kmeny kvasnic AB-1, AS-2 a TF-6 jsou speciálně vyvinuté pro různé typy fermentací, a jejich alkoholová tolerance se může lišit. Zde jsou informace o jejich alkoholové toleranci:

  • AB-1: 18 %

    Tento kmen je často používán pro výrobu nápojů s vyšším obsahem alkoholu.
  • AS-2: 12%

    Je vhodný pro fermentace, kde je požadována jemná a čistá chuť s nižším obsahem alkoholu.

  • TF-6: 6%

  • Je známý svou schopností zachovat ovocné aroma, což je ideální pro ovocné destiláty a vína.

Používáme ověření věku Adulto