Kvasnice Cider - Fermentis
Přehled kvasinek Fermentis SafCider
Název | Killer faktor | Vhodnost pro suché cidery | Rychlost kvašení | Hladina celkové acidity | Hladina celkových esterů | Charakter použití |
---|---|---|---|---|---|---|
AB-1 | senzitivní (K-R-) | Ano | standardní | Nízká | Nízká | klasika, více neutrální projev |
AS-2 | senzitivní (K-R-) | Ano | standardní-rychlé | Střední | Střední | sladký a komplexní cider |
AC-4 | "killer" (K+R-) | Ano | Rychlé | Vysoká | Vysoká | svěží a pitelný cider |
TF-6 | neutrální (K-R-) | Ne | pomalé-standardní | Nízká | Střední | maximalizace ovocnosti cideru |
Vysvětlivka - Killer faktor:
- Killer: Produkují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek, které jsou senzitivní.
- Neutrální: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně nejsou senzitivní.
- Senzitivní: Neprodukují proteiny toxické pro některé další kmeny kvasinek a zároveň na ně jsou senzitivní.
Poznámka: Kvasinky nejsou v žádném smyslu toxické pro člověka.