Blog, Strana 2
Výpis článků
1. Pro otevření otočte pytel tak, aby logo Weyermann® směřovalo k vám. Poté odstřihněte útkovou přízi na levé straně.2. Vytáhněte bílou nit z červeného oka.3. Poté jemně táhněte za bílou nit, dokud se celý šev nerozpáře a pytel se úplně neotevře. Někdy pomůže odstřihnout útkovou přízi na obou koncích. ...
Přidávání ovoce do piva je technika, která nabízí možnost vytvořit jedinečné a komplexní chutě. Tento proces vyžaduje pečlivé plánování a pochopení různých metod a typů ovoce, které lze použít. Následující článek se zaměřuje na několik klíčových aspektů přidávání ovoce do piva, včetně výběru ovoce, časování a metod. Výběr ovoce Výběr správného ovoce je zásadní pro dosažení požadovaného výsledku....
Pokud hledáte ideální chmel pro své pivovarnické experimenty, je důležité vědět, jak se jednotlivé odrůdy liší a jaké vlastnosti mohou přinést vašemu pivu. Dnes se zaměříme na specifické odrůdy: Saaz Shine, Saaz Late, Saaz Special a Saaz Comfort a jejich srovnání a žijící legendou - Žateckým poloraným červeňákem, kterému se také říká SAAZ podle německého názvu města Žatec, odkud Žatečák pochází.&n...
Možná už jste někdy přemýšleli nad tím, jaké by asi bylo uvařit si doma vlastní pivo a jestli je to vážně možné v domácích podmínkách zvládnout tak, aby pivo bylo opravdu dobré a takové jaké má být. Doma se dá uvařit pivo, které nejen, že se bude rovnat s průmyslovými, ale může být i ve všech směrech lepší. Ovšem jako vše v životě, chce si to osvojit a získat aspoň základní dovednosti a znalosti o...
Poslední dobou jsou kyselá piva dost v módě. Pravdou je, že přináší nevšední zážitek a jisté zpestření pivní kultury. Neváhejte je proto vyzkoušet zvláště v letních měsících, kdy skvěle osvěží! Kyselé pivo nyní uvaříte poměrně snadno pomocí kvasinek Lallemand WildBrew™ Philly Sour. Jedná se o čistou kvasinkovou kulturu, která je schopna během primární fermentace kromě alkoholu vyrábět také ...
Video: Watch the White Labs video on yeast starters Jedno balení White Labs yeast použité před datem spotřeby bude dostatečné pro piva jakékoliv stupňovitosti a objemu 19 l. Tabulka níže obsahuje doporučení pro pokročilé domácí sládky. Řiďte se následující tabulkou pro výrobu starteru s použitím White Labs yeast. Tekuté kvasnice White Labs můžete zakoupit zde. 1 PurePitch bale...
Zde si budeme představovat návody, tipy a triky na to, jak si uvařit doma pivo tak, aby chutnalo nejen Vám, ale i Vašemu okolí! Budeme zde probírat jak úplné začátky a rady pro nováčky v pivním oboru, tak i pokročilé techniky vaření piva pro zkušenější homebrewery....
Vítejte v rubrice pivních receptů! Najdete zde mé vlastní receptury na piva, která považuji za opravdu dobrá a stojící za to si je uvařit. Některá piva jsou dokonce výherní a umístila se v rozličných soutěžích. Především o ta bych se s Vámi rád podělil. V každém receptu najdete krátký popis, příběh jeho vzniku a oficiální charakteristiku daného pivního stylu podle BJCP. Pokud se rozhodnete někte...
_(2).png)