Penerini - Costa Rica 150g zrnková káva
Kód: 8926Detailní popis produktu
Zrnková káva Costa Rica Rita Herrera - 100% arabika
Po delší době čistě girl power káva. Vypěstovaná farmářkou Ritou Herrera, pražena a balena holkami z Penerini! Díky zpracování metodou honey v chuti úžasně sladká, komplexní, lehce ovocitá chuť!
Chuťový profil: Levandulové sušenky, pomerančová kůra, cola
Zpracování: Honey
Odrůda: Pacamara
Země/region: Costa Rica, Los Robles, Valle Occidental
Pěstitel/farma: Rita Herrera, Finca Pergujal
Nadmořská výška: 1500 m.n.m.
Cuppingové skóre: 85,5 b.
Vhodná pro přípravu: espresso, moka konvička
Zpracování kávyKáva se ihned po sklizni začne třídit, nejprve pomocí ponoření ve vodě. Kvalitnější třeště se následně třídí ručně, aby se odstranily všechny poškozené, nedozrálé, nebo přezrálé třešně. Po třídění následuje odstranění vrchní červené slupky. Následně se káva, i se zbytky dužiny na povrchu, přesune na sušící stoly, kde pomalu schne dva až tři týdny. Během této doby je důležité kávu otáčet, aby schnutí bylo rovnoměrné. Díky tomu, že necháme dužinu během sušení na zrnech, má káva možnost do sebe natáhnout úžasnou ovocnou sladkost. |
O pražení kávy v pražírně PeneriniK pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají. Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně. Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dárky pro milovníky piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.3 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.