Od 17.-23.9. dovolená. Děkujeme za pochopení.

Penerini - Columbia Hops limited 222g zrnková káva - chmel Galaxy a limetka

Kód: 8924
499 Kč / ks 445,54 Kč bez DPH
Skladem (3 ks)

Citrusová colombia infuzovaná chmelem Galaxy!!!
 
100% výberová arabika, 222 g
 

Chuťový profil: citrónová tráva, limetky, IPA

Zpracování: Dvojitá anaerobní fermentace s chmelem Galaxy
Odrůda: Pink Bourbon
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zrnková káva Colombia Sebastián Ramiréz - Hops

Sebastián Ramiréz je velkým fanouškem craftových pivovarů. Proto se rozhodl vytvořit kávu, která mu bude připomínat jeho oblíbený pivní styl: Indian Pale Ale. Neočekávejte tedy chutě typické pro české ležáky, ale naopak citrusové a svěží tóny chmele Galaxy!

Chuťový profil: Citrónová tráva, limetky, IPA
Zpracování: Dvojitá anaerobní fermentace s chmelem Galaxy
Odrůda: Pink Bourbon
Země/region: Kolumbie, El Eje Cafetero, Quindio
Pěstitel: Sebastián Ramiréz
Farma: Finca El Placer
Nadmořská výška: 1500 - 1744 m.n.m. 
Velikost farmy: 1000 ha
Importér: Chicas industry

Vhodná pro přípravu: V60, Chemex, French Press, Aeropress. 

Zpracování kávy  

Vše začíná ručním sběrem, ze stromu se sbírají pouze zralé třešně. Následuje ponoření celých třešní do nádrží s vodou a odstraněním plovoucích třešní - tzv. flotes. Tím se zaručí, že proces fermentace podstoupí jen ty nejlepší třešně. Hned po sběru se třešně nechají anaerobně fermentovat v 200-litrových tancích po dobu 100 hodin při konstantní teplotě 18°C. Následuje odslupkování kávy a opět anaerobní fermentací společně s chmelem Galaxy po dobu 100 hodin. Na závěr probíhá finální kontrola a sušení kávy při teplotě 40 °C v sušičce. Fáze sušení probíhá po dobu přibližně 5 dnů, pomalu a kontrolovaně. Konečná fáze je balení do pytlů a stabilizace kávy, která trvá přibližně 15 dní.
Farma Finca El Placer patří Sebastiánu Ramírezovi, čtvrté generaci pěstitelů kávy. Rodinnou farmu vede více než deset let. Sebastián používá suché, promyté i polopromyté procesy zpracování kávy a všechny odrůdy procházejí karbonickou macerací. Na farmě se snaží minimalizovat spotřebu vody, takže od klasických promytých procesů se na farmě ustupuje. Ve své snaze maximalizovat chuťový potenciál každé odrůdy dělá Sebastián krok vpřed tím, že se snaží zachovat co největší část kávových třešní během fermentace.



O pražení kávy v pražírně Penerini

K pražení přistupujeme s respektem k práci, která stojí za produkcí kvalitních kávových zrn. Během pražení se snažíme co nejvíce rozvinout sladké i šťavnaté chutě, které v sobě přirozeně kvalitní, výběrové kávy mají.

Hlídat jemné nuance v chuti nám umožňuje především naše pražička Loring S7 Nighthawk, která využívá jako hlavní zdroj šíření tepelné energie konvekci, tedy horký vzduch. Pro dosažení konstantní chuti a kvality našich káv pražičku ovládáme manuálně.

Můžeme tak reagovat na to, co se s kávou právě děje: jak rychle stoupá její teplota, jaký je tzv. development time. To vše proto, abychom z kávy dostali to nejlepší a mohli vám nabídnout kávu, která opravdu chutná i nám. 

Výrobce: Penerini s.r.o.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Dárky pro milovníky piva
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto

Carousely 2240x1260_2