Světlé slady
Co jsou světlé slady a k čemu se používají?
Světlé neboli základní slady tvoří základ u většiny piv. Mohou se použít v kombinaci se slady karamelovými a praženými, ale není to podmínkou. Ve většině případů se dají použít ve 100% sypání, říká se tomu tzv. single malt (jeden druh sladu).
Do této kategorie například patří slad Plzeňský, Pale Ale, vídeňský, Mnichovský I, II, (Bavorský) atd.
Nejkvalitnější evropský ječmen sladovaný ve sladovně Gembloux v Belgii. Robustní světlý základní slad s ideálním obsahem proteinů pro tvorbu pěny a silnou enzymatickou aktivitou...
Klasická britská odrůda ječmene Maris Otter, která se používá v nejslavnějších pivech Spojeného království. Až 100% směsi! EBC: 4 - 6Pivní styly: pro plno tělní robustní...
Klasická britská odrůda ječmene Maris Otter, která se používá v nejslavnějších pivech Spojeného království. Až 100% směsi! EBC: 4 - 6Pivní styly: pro plno tělní robustní...