Pražené slady

14 položek celkem
Weyermann® Carafa® I
Skladem (> 15 kg)
37 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® I
40 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® II
Skladem (> 15 kg)
37 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® II
40 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® III
Skladem (> 15 kg)
37 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® III
40 Kč

Použití do piv: tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special I
38 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special I
41 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special II
38 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special II
41 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special III
38 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Carafa® Special III
41 Kč

Použití do piv:  tmavá piva,   piva typu Bock, Porter, Stout, Altbier, Dark Ale  

Weyermann® Pražený ječmen, Roasted Barley
36 Kč

  Použití do piv: tmavá piva, Porter, Stout, Imperial Stout

Weyermann® Pražený ječmen, Roasted Barley
39 Kč

  Použití do piv: tmavá piva, Porter, Stout, Imperial Stout

Co jsou pražené slady a k čemu se používají?

Pražené slady se používají především na tmavá piva typu Stout, Porter či tmavý ležák. Jejich dávkování musí být prováděno s citem, jinak mohou vytvořit v pivě až výrazně ,,připálenou" chuť. Při správném dávkování mají na svědomí chuť hořké čokolády, kávy a lehké praženosti. Dávkování pražených sladů se udává většinou max. do 5 % a přidávají se většinou až ke konci rmutování. 

Mezi tyto slady patří pražený ječmen, Carafa, pražená pšenice atd.