WLP001 California Ale Dry Yeast® 11g
Kód: WLP959Související produkty
Detailní popis produktu
WLP001 California Ale Dry Yeast®
Tento kmen byl prvním kvasnicovým kmenem vyprodukovaným firmou White Labs v roce 1995. Patří mezi nejprodávanější kvasnice a vyznačuje se čistým chuťovým charakterem a stabilní fermentací. Je ideální pro použití v hodně chmelených pivech, kde vyzdvihuje chuť a aroma chmele. Prokváší dobře i vysoce stupňovitá piva. Díky těmto vlastnostem je tento kmen skvěle všestranný a je možné ho použít do piv počínaje typem Porter, přes IPU nebo dokonce Kölsch.
Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C
Prokvašení | 73 - 80% |
Sedimentace | střední |
Tolerance na alkohol | 10 - 15% |
Optimální teplota fermentace | 20 - 23°C |
11g → 20L/5 galonů
Složení: kvasnice, voda, ječmen, aminokyseliny a stopové minerály
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Výrobce: | Whitelabs |
? Filtrování podle typu kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.
White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.