POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

SafAle™ US-05 11,5g

Kód: FERUS05
77 Kč / ks 68,75 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

SafAle™ US-05 jsou americké svrchní kvasnice produkující piva s vyváženým chuťovým profilem, nízkým diacetilem a čerstvou svěží chutí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafAle™ US-05 11,5g

US-05 jsou americké svrchní kvasnice produkující piva s vyváženým chuťovým profilem, nízkým diacetilem a čerstvou svěží chutí.

Použití: na různé druhy piv typu Ale, IPA, Stout, Porter, Brown Ale a další

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: střední

Teplota kvašení: 18-28°C, ideálně 17-22°C

Tolerance na alkohol: 9,3 %

Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Fermentis
Pivní styl: Brown Ale, Barley Wine, India Pale Ale, Pale Ale, Porter, Stout
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.