Želatina 50g
Kód: 8271Detailní popis produktu
Želatina
Želatina se používá k vyčeření, především u svrchně kvašených piv, a to těsně před dokončením kvašení. Po přidání do spilky na sebe želatina naváže kaly, čímž urychlí jejich usazování.
Použití:
Odvážené množství želatiny rozpustíme ve vodě o teplotě maximálně 50°C a důkladně promícháme.
Pozor, želatinu nikdy nevařit!
Po úplném rozpuštění ji nalijeme do spilky.
Můžeme opatrně promíchat, ale dávejte pozor na kvasnice usazené na dně!
Po 2-3 dnech je pivo připraveno ke stáčení do sudů nebo lahví.
Pro nejlepší výsledky doporučujeme během procesu číření pivo ochladit na teplotu 2-4°C.
Dávkování:
Na 30 litrů piva použijte 2 kávové lžičky želatiny rozpuštěné ve 200 ml vody.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení