Lallemand BRY-97 11g

Kód: LALLBRY97
89 Kč / ks
Skladem (> 10 ks)

První originální kmen pro kvašení piv American Pale Ale a IPA. Tato kvasinka pochází ze západního pobřeží Spojených států a je dnes rozšířena v řadě amerických pivovarů. Díky neutrálnímu aroma dá vyniknout charakteru speciálních odrůd chmele.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Lallemand BRY-97 11g

První originální kmen pro kvašení piv American Pale Ale a IPA. Tato kvasinka pochází ze západního pobřeží Spojených států a je dnes rozšířena v řadě amerických pivovarů. Díky neutrálnímu aroma dá vyniknout charakteru speciálních odrůd chmele.

Použití: Cream Ale, American Wheat, Scotch Ale, American Pale Ale, American Amber, American Brown, American IPA, American Stout, Russian Imperial Stout, Imperial IPA, Roggen/Rye, Old Ale, American Barleywine a další.

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: střední až vysoký

Tolerance na alkohol: 13%

Teplota kvašení: 15-22°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

 BRY-97-Flavor-Wheel-300x269

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.