Sušené pivovarské kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou mikroorganismy, které hrají klíčovou roli při výrobě piva, přeměňují cukry v mladině na alkohol a oxid uhličitý v procesu zvaném fermentace (kvašení).
Existují dva hlavní typy pivovarských kvasnic:
Svrchní kvasnice (Saccharomyces cerevisiae), které se používají k výrobě svrchních piv jako je Ale a fermentují při vyšších teplotách.
Spodní kvasnice (Saccharomyces pastorianus), které se používají pro ležáky a fermentují při nižších teplotách.
Kvasnice ovlivňují nejen obsah alkoholu, ale také chuť a aroma piva, přičemž některé kmeny mohou dodávat ovocné, kořeněné nebo zemité tóny.
Zde jsou klíčové parametry, podle kterých můžete vybrat vhodné kvasnice pro Vaše pivo:
1. Aroma a chuťový profil
2. Použití - typické pivní styly
3. Sedimentace
4. Míra prokvašení
5. Tolerance na alkohol
6. Teplota kvašení (fermentace)
Jak podle parametrů filtrovat a vyhledávat kvasnice?
Mobil
Pokud prohlížíte zboží na mobilu, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Pod těmito boxy je panel na filtrování podle parametrů. Můžete zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.
Počítač
Pokud prohlížíte zboží na monitoru počítače, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Panel na filtrování naleznete na levém bočním panelu pod hlavním menu jednotlivých kategorií. Můžete opět zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a...