POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LALBREW WIT™ – BELGIAN WIT-STYLE ALE YEAST 11g

Kód: LALLNOTT12
119 Kč / ks 106,25 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

LalBrew Wit  poskytuje základní profil vůně banánů a kořeněnosti, ale ponechává pivovaru prostor k přidání různých typů koření, která jsou typická pro belgická piva. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LALBREW WIT™
BELGIAN WIT-STYLE ALE YEAST 11g
 

LalBrew Wit  poskytuje základní profil vůně banánů a kořeněnosti, ale ponechává pivovaru prostor k přidání různých typů koření, která jsou typická pro belgická piva. Mezi tradiční styly vařené s tímto droždím patří mimo jiné belgický Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Použití: Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 17 - 22°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

wit-flavor-wheel-300x300

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.