Lallemand: LalBrew WIT™ 11g

Kód: 6280
139 Kč / ks 114,88 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

LalBrew Wit  poskytuje základní profil vůně banánů a kořeněnosti, ale ponechává pivovaru prostor k přidání různých typů koření, která jsou typická pro belgická piva. 

Banánové a kořeněné aroma (hřebíček).

Použití: Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké (75-82%)

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 17 - 25°C

Výrobce Lallemand v nedávné době změnil design obalu sušených kvasnic. Nové obaly jsou jednotné a odlišíte je pouze podle textu. Jedná se stále o stejný kmen, změnilo se pouze balení. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LALBREW WIT™
BELGIAN WIT-STYLE ALE kvasnice 11g
 

LalBrew Wit  poskytuje základní profil vůně banánů a kořeněnosti, ale ponechává pivovaru prostor k přidání různých typů koření, která jsou typická pro belgická piva. Mezi tradiční styly vařené s tímto droždím patří mimo jiné belgický Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Min. trvanlivost: 9/2026

Použití: Witbier, American Wheat, Berliner Weiss, Gose, Hefeweizen, Dunkelweis a Weizenbock.

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké (75-82%)

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 17 - 25°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Pivní styl: Gose, Pšeničná piva
Typ kvašení: Svrchní
Teplota kvašení: 17 - 25°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto