Svrchní kvasnice

LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a...

LalBrew® Belle Saison jsou kvasnice na výrobu klasických belgických Saisonů. Obsahuji enzym diastaticus, který umožňuje vysoké prokvašení, což je charakteristické pro tento...

LalBrew® BRY-97 je kvasinka pocházející ze západního pobřeží Spojených států a je dnes rozšířena v řadě amerických pivovarů. Má neutrální produkci esterú a díky enzymu...

LalBrew® London jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který má spolehlivý průběh fermentace a mírnou produkci esterů. To umožňuje vyniknout sladové a chmelové vůni. Kromě...

LalBrew® MUNICH CLASSIC je klasický bavorský kmen na pšeničná piva. Dodává pivu typický banánovo - kořeněný aromatický profil, kterým se tato piva vyznačují.

LalBrew® Verdant IPA byly vybrány ve spolupráci s Verdant Brewing Co. (UK). Tento kmen dodá vašemu pivu výrazné tóny meruněk, tropického ovoce a citrusů a tím krásně...

Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko), který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou...

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často...

Philly Sour produkují kromě ethanolu také nízké množství kyseliny mléčné. Tyto první kvasnice v řadě WildBrew ™ jsou skvělou volbou pro výrobu kyselých piv s osvěžující...
Pojem svrchní kvašení vychází hlavně z chování kvasnic ke konci hlavního kvašení. Při kvašení jsou totiž kvasinky vynášeny na hladinu a vytváří jakousi "krustu". Ke svrchnímu kvašení se využívá kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. Cerevisce. Kvašení probíhá většinou v rozmezí teplot 15- 22°C. Díky těmto vyším teplotám kvasinky uvolňují specifické estery typické pro různé druhy piv.
Svrchní kvasinky se používají na výrobu piv typu Ale, Stout, IPA, Porter, Weizen...