Svrchní kvasnice
Pojem svrchní kvašení vychází hlavně z chování kvasnic ke konci hlavního kvašení. Při kvašení jsou totiž kvasinky vynášeny na hladinu a vytváří jakousi "krustu". Ke svrchnímu kvašení se využívá kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. Cerevisce. Kvašení probíhá většinou v rozmezí teplot 15- 22°C. Díky těmto vyším teplotám kvasinky uvolňují specifické estery typické pro různé druhy piv.
Svrchní kvasinky se používají na výrobu piv typu Ale, Stout, IPA, Porter, Weizen...
Řazení produktů
Výpis produktů
SafAle™ K-97 jsou německé Ale kvasnice vybrané pro jejich schopnost vytvářet při fermentaci velkou pevnou ,,deku". Jsou vhodné k vaření piv typu Ale, u kterých je vyžadováno malé množství esterů (Kölsch). Lze je použít také na pšeničná piva...
SafAle™ WB-06 - tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma, které je pro pšeničná piva typické. Umožňuje...
K.9 Ebbegarden kveik dodává pivu chuť a aroma tropického ovoce. Fermentuje dobře v rozmezí 15 °C až 38 °C. Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin!
K.14 Eitrheim kveik dodává pivu úžasnou chuť zralé hrušky, švestky, rozinek, sušené švestky a medu. Fermentuje dobře v rozmezí 15 °C až 38 °C. Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin!
K.22 Stalljen dodává pivu tóny jablek a zralého ovoce s jemným nádechem hřebíčku a anýzu. Fermentuje dobře v rozmezí 8 °C až 38 °C. • Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin. • Při nejnižší teplotě se chová podobně jako...
K.1 Voss kveik je jedinečný svou chutí a aromatem (ovocné tóny s pomerančem a citrusy) a dobře fermentuje při teplotách od 15 °C do 40 °C. Při nejvyšší teplotě můžete očekávat, že pivo bude fermentovat během 48 hodin.
LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma...
LalBrew® House Ale je výkonný kmen kvasinek nové generace, který je extrémně rychlý a neuvěřitelně čistý, což z něj dělá dokonalý univerzální kmen kvasinek pro vaše potřeby. Tento kmen byl vybrán naším partnerem, společností Escarpment Labs (ON,...
_(2).png)