Svrchní kvasnice
Pojem svrchní kvašení vychází hlavně z chování kvasnic ke konci hlavního kvašení. Při kvašení jsou totiž kvasinky vynášeny na hladinu a vytváří jakousi "krustu". Ke svrchnímu kvašení se využívá kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. Cerevisce. Kvašení probíhá většinou v rozmezí teplot 15- 22°C. Díky těmto vyším teplotám kvasinky uvolňují specifické estery typické pro různé druhy piv.
Svrchní kvasinky se používají na výrobu piv typu Ale, Stout, IPA, Porter, Weizen...

K.9 Ebbegarden kveik dodává pivu chuť a aroma tropického ovoce. Fermentuje dobře v rozmezí 15 °C až 38 °C. Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin!

K.14 Eitrheim kveik dodává pivu úžasnou chuť zralé hrušky, švestky, rozinek, sušené švestky a medu. Fermentuje dobře v rozmezí 15 °C až 38 °C. Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48...

K.22 Stalljen dodává pivu tóny jablek a zralého ovoce s jemným nádechem hřebíčku a anýzu. Fermentuje dobře v rozmezí 8 °C až 38 °C. • Při nejvyšší teplotě může být fermentace hotová za 48 hodin....