Tekuté kvasnice White Labs
Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.
White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.
Proč tekuté kvasnice?
Zdroj: www.whitelabs.com
V případě zájmu o jakýkoli kvasničný kmen od firmy White Labs nás prosím kontaktujte na info@pivotéka-tabor.cz.

Tyto kvasnice jsou stěžejním kmenem pivovarů na severovýchodě Spojených Států a jsou přímo stvořené pro styl New England IPA. Přidávají totiž do výsledného piva estery, ale...

Tento populární německý kmen je používaný při výrobě tradičního, autentického pivního stylu Hefeweizen. Produkuje vysoký obsah isoamyl acetátu, který dodává pivu tóny banánu....

Tento velmi výrazný kmen produkuje fenolové chutě a vůně připomínající hřebíček, nové koření a pepř. Má střední až vysokou toleranci k alkoholu a je ideální pro mnoho klasických...

Klasický plzeňský kmen z České republiky, který produkuje čisté, řízné a suché pivo se sladovým závěrem. Tento kmen je vhodný pro ležáky jako jsou Munich Helles a také tmavé a...

Kvasnice plzeňského typu z jižních Čech. Tento kmen produkuje suchý a řízný ležák s nízkou produkcí diacetylu. Při prokvašení nad 80 % vytváří tento kmen suchá piva se...