POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LalBrew® MUNICH CLASSIC WHEAT BEER YEAST YEAST 11g

Kód: 5864/PRO
119 Kč až –24 %
produkt fotky web 83
119 Kč až –24 % od 90 Kč / ks od 80,36 Kč bez DPH

Zvolte variantu

LalBrew® MUNICH CLASSIC je klasický bavorský kmen na pšeničná piva. Dodává pivu typický banánovo - kořeněný aromatický profil, kterým se tato piva vyznačují. 

Slevněná varianta - min. trvanlivost do 02/2024 - skladováno v lednici

Standardní varianta - min. trvanlivosti do 08/2025 - skladováno v lednici

Detailní informace

Trvanlivost: Produkt je krátce po min. době trvanlivosti
Skladem (>10 ks) | 5864/PRO
119 Kč
90 Kč / ks
80,36 Kč bez DPH
Trvanlivost: Produkt má standardní dobu trvanlivosti
Skladem (>10 ks) | 5864/PRO4
119 Kč / ks
106,25 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

LalBrew® MUNICH CLASSIC
WHEAT BEER YEAST YEAST 11g
 

LalBrew® MUNICH CLASSIC je klasický bavorský kmen na pšeničná piva. Dodává pivu typický banánovo - kořeněný aromatický profil, kterým se tato piva vyznačují. 

Použití: Bavorská pšenice, Weizen Bock, Dunkel weizen

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední až vysoký

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 17-22°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

 Munich-Classic-flavor-wheel-300x270

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491  

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.