Lallemand: LalBrew WINDSOR™ 11g
Kód: 5564Detailní popis produktu
LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné.
Min trvanlivost: 04/2025
Použití: Altbier, American Wheat, Baltic Porter, Blonde Ale, Brown Porter, Cream Ale, English Brown Ale, English IPA, Extra Special Bitter, Irish Red Ale, Mild, New England IPA, New England Pale Ale, Oatmeal Stout, Old Ale, Ordinary Bitter, Robust Porter, Scottish Ale, Special/Best Bitter, Sweet Stout
1. Altbier – Altbier (německý svrchně kvašený styl podobný ležáku)
2. American Wheat – Americké pšeničné pivo
3. Baltic Porter – Baltský porter
4. Blonde Ale – Světlý Ale
5. Brown Porter – Hnědý porter
6. Cream Ale – Krémový Ale
7. English Brown Ale – Anglický hnědý Ale
8. English IPA – Anglický IPA
9. Extra Special Bitter (ESB) – Extra hořký Ale
10. Irish Red Ale – Irský červený Ale
11. Mild – Mild (lehké, méně chmelené anglické pivo)
12. New England IPA (NEIPA) – šťavnatý, zakalený IPA
13. New England Pale Ale – Nová Anglie Pale Ale (lehčí verze NEIPA)
14. Oatmeal Stout – Ovesný stout
15. Old Ale – Starý Ale (silné, dlouho zrající anglické pivo)
16. Ordinary Bitter – Obyčejný hořký Ale
17. Robust Porter – Plný porter
18. Scottish Ale – Skotský Ale
19. Special/Best Bitter – Speciální/nejlepší hořký Ale
20. Sweet Stout – Sladký stout (někdy nazývaný “Milk Stout”)
Sedimentace: nízká
Stupeň prokvašení: střední (65-72%)
Tolerance na alkohol: 12 %
Teplota kvašení: 15 - 25°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Pivní styl: | ALE, Bitter, English Brown Ale, English IPA, English Pale Ale, IPA, Irish Red Ale, Porter, Stout, Sweet stout |
Typ kvašení: | Svrchní |
Sedimentace: | Nízká |
Stupeň prokvašení: | Střední |
Teplota kvašení: | 15 - 25°C |
Tolerance na alkohol: | 12% ABV |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.