POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LalBrew® WINDSOR BRITISH-STYLE ALE YEAST 11g

Kód: 5564/PRO
119 Kč až –25 %
produkt fotky web 69
119 Kč až –25 % od 89 Kč / ks od 73,55 Kč bez DPH

Zvolte variantu

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné. 

Slevněná varianta - min. trvanlivost do 01/2024 - skladováno v lednici

Standardní varianta - min. trvanlivosti do 04/2025 - skladováno v lednici

Detailní informace

Trvanlivost: Produkt je krátce po min. době trvanlivosti
Skladem (3 ks) | 5564/PRO
119 Kč
89 Kč / ks
73,55 Kč bez DPH
Trvanlivost: Produkt má standardní dobu trvanlivosti
Skladem (>10 ks) | 5564/PRO2
119 Kč / ks
98,35 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

LalBrew® WINDSOR 
BRITISH-STYLE ALE YEAST 11g
 

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné. 

Min trvanlivost: 01/2024 nebo 04/2025

skladováno v chladu v lednici

Použití: English IPA, English Pale Ale, Bitter, Irish Red Ale, English Brown ale, Porter, Sweet Stout

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední 

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 15 - 22°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

windsor-flavor-wheel-300x270_300x 

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491  

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.