Lallemand: LalBrew WINDSOR™ 11g

Kód: 5564
129 Kč –69 %
Produktovky kvasnice susene
129 Kč –69 % 39 Kč / ks 32,23 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné. 

Vyvážené ovocné aroma a svěží kvasnicová chuť.

Použití: Altbier, American Wheat, Baltic Porter, Blonde Ale, Brown Porter, Cream Ale, English Brown Ale, English IPA, Extra Special Bitter, Irish Red Ale, Mild, New England IPA, New England Pale Ale, Oatmeal Stout, Old Ale, Ordinary Bitter, Robust Porter, Scottish Ale, Special/Best Bitter, Sweet Stout

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední (65-72%)

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 15 - 25°C

Výrobce Lallemand v nedávné době změnil design obalu sušených kvasnic. Nové obaly jsou jednotné a odlišíte je pouze podle textu. Jedná se stále o stejný kmen, změnilo se pouze balení. 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

LalBrew® WINDSOR 
BRITISH-STYLE ALE YEAST 11g
 

LalBrew® Windsor jsou skutečným anglickým kvasničným kmenem, který produkuje vyvážené ovocné aroma a dodává jemnou, svěží kvasnicovou chuť. Piva odkvašená tímto kmenem se často označují jako plné a ovocné. 

Min trvanlivost: 04/2025

Použití: Altbier, American Wheat, Baltic Porter, Blonde Ale, Brown Porter, Cream Ale, English Brown Ale, English IPA, Extra Special Bitter, Irish Red Ale, Mild, New England IPA, New England Pale Ale, Oatmeal Stout, Old Ale, Ordinary Bitter, Robust Porter, Scottish Ale, Special/Best Bitter, Sweet Stout

1. Altbier – Altbier (německý svrchně kvašený styl podobný ležáku)
2. American Wheat – Americké pšeničné pivo
3. Baltic Porter – Baltský porter
4. Blonde Ale – Světlý Ale
5. Brown Porter – Hnědý porter
6. Cream Ale – Krémový Ale
7. English Brown Ale – Anglický hnědý Ale
8. English IPA – Anglický IPA
9. Extra Special Bitter (ESB) – Extra hořký Ale
10. Irish Red Ale – Irský červený Ale
11. Mild – Mild (lehké, méně chmelené anglické pivo)
12. New England IPA (NEIPA) – šťavnatý, zakalený IPA
13. New England Pale Ale – Nová Anglie Pale Ale (lehčí verze NEIPA)
14. Oatmeal Stout – Ovesný stout
15. Old Ale – Starý Ale (silné, dlouho zrající anglické pivo)
16. Ordinary Bitter – Obyčejný hořký Ale
17. Robust Porter – Plný porter
18. Scottish Ale – Skotský Ale
19. Special/Best Bitter – Speciální/nejlepší hořký Ale
20. Sweet Stout – Sladký stout (někdy nazývaný “Milk Stout”)

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: střední (65-72%)

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 15 - 25°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491  

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Pivní styl: ALE, Bitter, English Brown Ale, English IPA, English Pale Ale, IPA, Irish Red Ale, Porter, Stout, Sweet stout
Typ kvašení: Svrchní
Sedimentace: Nízká
Stupeň prokvašení: Střední
Teplota kvašení: 15 - 25°C
Tolerance na alkohol: 12% ABV

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto