POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

SafAle™ BE-256 11,5g

Kód: FERK98
119 Kč / ks 106,25 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Pivovarský kmen doporučený k výrobě silných belgických klášterních piv typu Abbey. Pivu dodávají typický ovocný profil a mají vysokou toleranci na alkohol. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafAle™ BE-256 11,5g

Pivovarský kmen doporučený k výrobě silných belgických klášterních piv typu Abbey. Pivu dodávají typický ovocný profil a mají vysokou toleranci na alkohol. 

Použití: Abbey, Dubbel, Trippel, Quadruppel, Barley Wine

Sedimentace: Vysoká

Stupeň prokvašení: 82 - 86 %

Teplota kvašení: 12-25°C, ideálně 15-20°C

Tolerance na alkohol: 9 - 11 %

Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Fermentis
Pivní styl: Abbey, Barley Wine, Dubbel, Quadrupel, Saison, Tripel
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.