SafAle™ BE-256 11,5g

Kód: FERK98
105 Kč / ks 91,30 Kč bez DPH
Skladem (> 10 ks)

Pivovarský kmen doporučený k výrobě silných belgických klášterních piv typu Abbey. Pivu dodávají typický ovocný profil a mají vysokou toleranci na alkohol. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafAle™ BE-256 11,5g

Pivovarský kmen doporučený k výrobě silných belgických klášterních piv typu Abbey. Pivu dodávají typický ovocný profil a mají vysokou toleranci na alkohol. 

Použití: Abbey, Dubbel, Trippel, Quadruppel, Barley Wine

Sedimentace: Vysoká

Stupeň prokvašení: 82 - 86 %

Teplota kvašení: 12-25°C, ideálně 15-20°C

Tolerance na alkohol: 9 - 11 %

Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Pivní styl: Saison, Barley Wine, Quadrupel, Tripel, Abbey, Dubbel
Výrobce: Fermentis
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení