POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LalBrew® ABBAYE BELGIAN-STYLE ALE YEAST 11g

Kód: 5579/BLI
119 Kč až –16 %
produkt fotky web 77
119 Kč až –16 % od 99 Kč / ks od 88,39 Kč bez DPH

Zvolte variantu

LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma znatelné také tóny banánu a tropického ovoce. Při nižších teplotách produkují  aroma tmavého ovoce a rozinek. 

Slevněná varianta - min. trvanlivost do 09/2024 - skladováno v lednici

Standardní varianta - min. trvanlivosti do 01/2025 - skladováno v lednici

Detailní informace

Trvanlivost: Blíží se min. doba trvanlivosti
Na dotaz, momentálně nedostupné. | 5579/BLI
119 Kč
99 Kč / ks
88,39 Kč bez DPH
Trvanlivost: Produkt má standardní dobu trvanlivosti
Skladem (>10 ks) | 5579/PRO
119 Kč / ks
106,25 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

LalBrew® ABBAYE
BELGIAN-STYLE ALE YEAST 11g
 

LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma znatelné také tóny banánu a tropického ovoce. Při nižších teplotách produkují  aroma tmavého ovoce a rozinek. 

 Použití: Belgian White, Belgian Blonde, Belgian Golden, Dubbel, Tripel, Quad

Sedimentace: střední až vysoká

Stupeň prokvašení: vysoké

Tolerance na alkohol: 14 %

Teplota kvašení: 17 - 25°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

Abbaye-flavor-wheel-1-300x270 

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.