SafAle™ WB-06 11,5g

Kód: FERWB06
79 Kč / ks
Skladem (> 15 ks)

SafAle™ WB-06 - tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma, které je pro pšeničná piva typické. Umožňuje vařit piva s vysokým profilem pitelnosti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafAle™ WB-06 11,5g

Tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma, které je pro pšeničná piva typické. Umožňuje vařit piva s vysokým profilem pitelnosti.

Použití: pšeničná piva, Weizen, Hefeweizen, Weizenbock

Sedimentace: nízká

Stupeň prokvašení: vysoký

Teplota kvašení: 12-25°C, ideálně 18-24°C

Tolerance na alkohol: 10,5 %

Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Následně po dobu 30 min. míchejte (sterilní lžičkou), až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní mohou vkládat příspěvky. Prosíme, přihlaste se nebo se registrujte .