Fermentis: SafAle™ S-04 11,5g
Kód: FERS04Detailní popis produktu
SafAle™ S-04 11,5g
SafAle™ S-04 jsou anglické svrchní kvasnice známé svou rychlou fermentací a schopností tvořit kompaktní sediment na konci fermentace, díky němuž je finální pivo čistější. Jsou zvláště uzpůsobené ke kvašení v cylindro-konických tancích.
Min. trvanlivost: 7/2025
Použití: na různé druhy piv typu English Ale, IPA, Stout, Porter, Brown Ale a další
Sedimentace: vysoká
Stupeň prokvašení: střední (74-82%)
Teplota kvašení: 18-26°C
Tolerance na alkohol: 11 %
Dávkování: 50-80g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.
Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110ml) o teplotě 25-29°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny.
Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.
Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.011 kg |
Pivní styl: | ALE, IPA, Porter, Stout |
Typ kvašení: | Svrchní |
Aroma a chuť: | Ovoce, Květiny, Málo esterů |
Sedimentace: | Vysoká |
Stupeň prokvašení: | Střední |
Teplota kvašení: | 18 - 26°C |
Tolerance na alkohol: | 11 % |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.