Lallemand: LalBrew VERDANT™ IPA 11g
Kód: 5858Detailní popis produktu
Ale kvasnice 11g
LalBrew® Verdant IPA byly vybrány ve spolupráci s Verdant Brewing Co. (UK). Tento kmen dodá vašemu pivu výrazné tóny meruněk, tropického ovoce a citrusů a tím krásně podpoří chmelový charakter a celkové aroma piva. Díky střednímu prokvašení získá pivo jemný sladový charakter.
Min. trvanlivost: 08/2025
Použití: American Amber Ale, American IPA, American Pale Ale, American Stout, Berliner Weiss, Blonde Ale, Cream Ale, English Barleywine, English Brown Ale, English IPA, Extra Special Bitter, Gose, Imperial IPA, Irish Red Ale, Mild, New England IPA, New England Pale Ale, Oatmeal Stout, Old Ale, Ordinary Bitter, Scottish Ale, Session IPA, Special/Best Bitter, Strong Scotch Ale, Sweet Stout
Sedimentace: střední
Stupeň prokvašení: střední až vysoký (75-82%)
Tolerance na alkohol: 12 %
Teplota kvašení: 18 - 25°C
Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)
Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.
Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.
Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491
Doplňkové parametry
Kategorie: | Svrchní kvasnice |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
Pivní styl: | ALE, English Bitter, IPA, NEIPA |
Typ kvašení: | Svrchní |
Aroma a chuť: | Meruňky |
Sedimentace: | Střední |
Stupeň prokvašení: | Střední |
Teplota kvašení: | 18 - 25°C |
Tolerance na alkohol: | 12% ABV |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.