POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST 11g

Kód: LALLNOTT8
119 Kč –16 %
kveik
119 Kč –16 % 99 Kč / ks 88,39 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko),  který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

LalBrew® VOSS KVEIK  
ALE YEAST 11g
 

Podle norské tradice byly kvasinky kveik konzervovány sušením a přecházely z generace na generaci. Jedná se o tradiční originální sušené droždí! Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko),  který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.

LalBrew® Voss kveik podporuje široký teplotní rozsah fermentace - 25-40 ° C. Optimální rozsah je 35-40 ° C. Díky tomu dochází k velmi rychlému prokvašení, obvykle do 2-3 dnů. Profil chuti je však konzistentní v celém teplotním rozsahu: neutrální s jemnými ovocnými tóny pomeranče a citrusů. Sedimentace je velmi vysoká a dosahuje se čirého piva bez filtrace nebo použití procesních pomocných látek.

Použití: Norwegian farmhouse Pale Ale, IPA

Sedimentace: velmi vysoká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 25 - 40°C, optimálně 35 - 40°C 

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

aroma-voss-296x300

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.