LalBrew® VOSS KVEIK ALE YEAST 11g

Kód: LALLNOTT8
119 Kč –17 %
kveik
119 Kč –17 % 99 Kč / ks 86,09 Kč bez DPH
Skladem (9 ks)

Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko),  který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

LalBrew® VOSS KVEIK  
ALE YEAST 11g
 

Podle norské tradice byly kvasinky kveik konzervovány sušením a přecházely z generace na generaci. Jedná se o tradiční originální sušené droždí! Tento kmen Voss byl získán od Sigmunda Gjernese (Voss, Norsko),  který tuto kulturu udržuje od roku 1980 tradičními metodami a velkoryse ji sdílí s širší pivovarnickou komunitou.

LalBrew® Voss kveik podporuje široký teplotní rozsah fermentace - 25-40 ° C. Optimální rozsah je 35-40 ° C. Díky tomu dochází k velmi rychlému prokvašení, obvykle do 2-3 dnů. Profil chuti je však konzistentní v celém teplotním rozsahu: neutrální s jemnými ovocnými tóny pomeranče a citrusů. Sedimentace je velmi vysoká a dosahuje se čirého piva bez filtrace nebo použití procesních pomocných látek.

Použití: Norwegian farmhouse Pale Ale, IPA

Sedimentace: velmi vysoká

Stupeň prokvašení: střední až vysoké

Tolerance na alkohol: 12 %

Teplota kvašení: 25 - 40°C, optimálně 35 - 40°C 

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

aroma-voss-296x300

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491 

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení