WLP565 Belgian Saison I Ale Yeast®
Kód: WLP957Detailní popis produktu
WLP565 Belgian Saison I Ale Yeast®
Klasický kmen původem z belgické Valonie, používaný především na výrobu belgického saisonu, vytvářející ve výsledném pivu chutě a aroma se zemitými, kořeněnými a pepřovými tóny.
**Při genetickém testování bylo zjištěno, že WLP566 Belgian Saison II Ale Yeast obsahuje STA1 gen (glukoamyláza), potenciální indikátor Saccharomyces cerevisiae var. Diastaticus, a proto má schopnost využívat některé dextriny (nezkvasitelné cukry), což vede k vyšší úrovni prokvašení typického pro pivní styl Saison.
Minimální trvanlivost: 12.10.2020
Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C
Prokvašení | 78 - 85 % |
Sedimentace | střední |
Tolerance na alkohol | 5 - 10 % |
Optimální teplota fermentace | 20 - 25°C |
Veškeré kvasnice skladujeme v lednici při teplotě okolo 4°C. Při balení zásilky je ke kvasnicím přidán nachlazený gelový polštářek, aby se zamezilo ohřátí kvasnic a ty tak zůstaly v těch nejpříznivějších podmínkách. Gelový polštářek je zahrnut v ceně. Pro přepravu doporučujeme zvolit dopravce GLS, který zásilky doručuje většinou do druhého dne od odeslání.
Velikost várky | Do 12° P (1,048) |
12,5 - 16,5°P
(1,050 - 1,065)
|
Přes 16,5° P (1,065) nebo zakvašení při nízké teplotě 10 - 13 °C (ležák) |
20 L | 1 balíček bez starteru | 2 balíčky, nebo 1 balíček v 1 l starteru | 3 balíčky, nebo 1 balíček ve 2 l starteru |
40 L | 2 balíčky bez starteru | 4 balíčky, nebo 1 balíček ve 2 l starteru | 6 balíčků, nebo 1 balíček ve 4 l starteru |
60 L | 3 balíčky bez starteru | 6 balíčků, nebo 1 balíček ve 3 l starteru | 9 balíčků, nebo 1 balíček v 6 l starteru |
Složení: kvasnice, voda, ječmen, aminokyseliny a stopové minerály
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tekuté kvasnice White Labs |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
? Filtrování podle typu kvašení: | Svrchní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.
White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.