Výdejní místo je Bavorovice 20, výdejní doba je plovoucí - po domluvě :) Těšíme se na shledání. Jana a Míra

WHC Labs: Low Rider 11g

Kód: 8995
159 Kč / ks 141,96 Kč bez DPH
Položka byla vyprodána…

Low Rider je skvělou volbou pro styly s nižším obsahem alkoholu. Tento kvasinkový druh nemůže fermentovat maltotriózu, což znamená prokvašení 63 - 68 % (v závislosti na teplotě rmutování a použitém složení zrna). Tento kmen kvasinek má mimořádnou schopnost zvýraznit tropické a citrusové chmelové aroma, přinášející do popředí piva explozi šťavnatých tónů ananasu, manga a citrusů. Tento kmen produkuje mírné množství glycerolu, což dává pivu plnější pocit v ústech a komplexnost.

Použití těchto kvasnic je zaměřeno na stolní/session styly a nealkoholická piva.

Pivní styly: nealkoholická piva, Session IPA

Sedimentace: střední

Stupeň prokvašení: 63 - 68 % - nízké prokvašení - dává sladší profil 

Tolerance na alkohol: 9 %

Teplota kvašení: 18 - 22 °C

Dávkování: 5 - 10  g / 10l

Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae)

Min. trvanlivost: 

Bezpečnostní specifikace v AJ ke stažení ZDE.

Technická specifikace ke stažení ZDE.

Detailní informace

Detailní popis produktu

WHC Lab Limited

WHC Lab, oficiálně WHC Lab Limited, je irská biotechnologická společnost (založená v roce 2016) se sídlem v hrabství Wicklow. Specializuje se na vývoj a výrobu špičkových kvasnic (suchých i tekutých), bakterií, fermentačních enzymů a doplňkových přípravků pro pivovarnický a lihovarnický průmysl. Spolupracuje s tisíci pivovary po celém světě, poskytuje odbornou technickou podporu a snaží se posouvat hranice fermentačních technologií pomocí pokročilého výzkumu a vývoje. Jejich portfolio zahrnuje kvasnice určené pro různé pivní styly i destilaci, s důrazem na kvalitu, stabilitu i efektivitu výroby. 

WHC Lab kvasnice

Dávkování: 5 - 10g/10l - na zakvašení 20l silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter, jinak typicky 1 sáček na 20l

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke zchlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

WHC Labs – Low Rider pivovarské kvasnice - GSPR specifikace:

  • Hmotnost balení: 11 g
  • Účel použití: Určeno k fermentaci piva v domácím i řemeslném pivovarnictví.
  • Složení: Sušené pivovarské kvasnice (Saccharomyces cerevisiae)
  • Návod k použití: Přidejte obsah balení do mladiny podle doporučení výrobce.
  • Podmínky skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu. Po otevření ihned spotřebujte.
  • Datum minimální trvanlivosti: 
  • Identifikace výrobce:
    WHC Lab Limited
    WHC Lab HQ, Prospect Lower, Newcastle, Co.Wicklow, A63 H0K8
    Tel.: +353 894 068 622
    E-mail: orders@whclab.com
  • Země původu: Irsko
  • Bezpečnostní upozornění: Výrobek není určen k přímé konzumaci. Uchovávejte mimo dosah dětí.

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření piva
Hmotnost: 0.1 kg
Pivní styl: Session IPA, nealkoholická piva
Aroma a chuť: Čisté, Banánové, Travnaté, Citrusové, Zelené jablko, Tropické ovoce, "Candy"
Sedimentace: Střední
Stupeň prokvašení: Nízký
Teplota kvašení: 18 - 22°C
Tolerance na alkohol: 9% ABV
Vlastnosti: Zvýraznění chmelu, Komplexnost, Plný pocit v ústech
Výrobce: WHC Labs
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto