Lallemand ABV AROMAZYME 100 g
Kód: 6403Detailní popis produktu
Lallemand ABV AROMAZYME
Vymáčkněte z chmele maximum chuti a vůně!
Tento potravinářský enzym β-glukosidáza, který se také mimo jiné objevuje v různé míře u různých kmenů kvasnic stojí za biotransformací aromatických chmelových olejů a tím dostává z chmele maximum.
Jak to funguje? Některé složky chmelových olejů (např. Lynalyl Glykosid) jsou bez vůně. Enzym β-glukosidáza je dokáže naštěpit a přeměnit na fermentovatelný cukr a aromatický terpen Lynalool. Dostanete tedy z chmele větší aroma potenciál než by byl za normálních podmínek schopen dát.
Klady:
- Zvyšuje rozmanitost chmelových chutí a vůní změnou poměru specifických terperových sloučenin
- Zvyšuje chuť a pitelnost piva a snižuje nepříjemnou drsnou, ostrou hořkost
- Mírně podporuje fermentovatelnost mladiny
- Zvyšuje složitost aroma piva v kombinaci s vybranými kvasnicemi
- Zvyšuje chmelovou chuť a aroma
Dávkování:
Doporučené dávkování je 5 g/hl Optimální PH je 3,5 - 6,5 Optimální teplota 15 - 65°C Rozmíchejte enzym v optimálním množství vody nebo mladiny (1g/10 ml) aby bylo zajištěno rovnoměrné rozpuštění a nalejte do fermentoru.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.1 kg |
5,0
1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
J
Jersey
Skvělá záležitost především do piv s dryhopem, pěkně naboostuje aroma!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.