Výdejní místo Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou.

Fermentis: SafLager™ W-34/70 11,5g

Kód: FERW34/70
152 Kč / ks 135,71 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Tento slavný kvasinkový kmen spodního kvašení z Weihenstephanu v Německu je v pivovarnictví používán po celém světě. SafLager™ W-34/70 umožňují vařit piva s dobře vyrovnaným květinovým a ovocným aroma, produkují neutrální čisté chutě a pitelné pivo.

Použití: spodně kvašená piva typu ležák

Hlavní rozdíly mezi S-189, S-23 a W-34/70:

• S-23: Více esterů a ovocných tónů, vhodné pro lagery s komplexnějším charakterem.
• W-34/70: Čistý profil s velmi nízkou produkcí esterů, ideální pro tradiční německé ležáky.
• S-189: Neutrální, suchý a velmi čistý profil s minimální esterovou produkcí, perfektní pro velmi čisté a suché ležáky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafLager™ W-34/70 11,5g

Tento slavný kvasinkový kmen spodního kvašení z Weihenstephanu v Německu je v pivovarnictví používán po celém světě. SafLager™ W-34/70 umožňují vařit piva s dobře vyrovnaným květinovým a ovocným aroma, produkují neutrální čisté chutě a pitelné pivo.

Min. trvanlivost: 05/2025 (05/27)

Použití: spodně kvašená piva typu ležák

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: střední

Teplota kvašení: 12-15°C

Tolerance na alkohol: 10,5 %

Dávkování: 80-120g/hl - jeden balíček na cca 10l mladiny (při kvašení při teplotě 7-12°C je nutné zvýšit počet kvasnic na 200-300g/hl)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete, skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 21-25°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Jemně promíchejte sterilní lžičkou až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces pastorianus), emulgátor E491

Doplňkové parametry

Kategorie: Spodní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Pivní styl: Bock, Ležák
Typ kvašení: Spodní
Sedimentace: Střední
Teplota kvašení: 12 - 15°C
Tolerance na alkohol: 10,5 %
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
ŠC Avatar autora | 7.1.2023
Výborné kvasnice.
5
KP Avatar autora | 23.11.2021
na 22L díla v kvasné nádobě použity tři balení. Zakvašeno kolem 20°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Používáme ověření věku Adulto