Chmely na hořkost

9 položek celkem
americký chmel Amarillo 100g
Skladem (3 ks)
155 Kč

Americký chmel Amarillo se v poslední době stal jedním z nejpoužívanějších chmelů v řemeslných pivovarech. Obsahuje poměrně velké množství alfa hořkých kyselin a vysokou...

americký chmel Centennial 100g
Novinka
Skladem (2 ks)
125 Kč

Americký chmel Centennial  byl vyšlechtěný v roce 1974 a vydaný Washingtonskou státní univerzitou v roce 1990. Je považován za jednu z nejpopulárnějších odrůd v pivovarnictví...

americký chmel Citra 100g
Skladem (5 ks)
159 Kč

Citra  je jedna z nejoblíbenějších "dual purpose" chmelových odrůd a to nejen v USA. Tato aromatická odrůda je vyjímečná především svým vysokým obsahem alfa hořkých kyselin a...

americký chmel Amarillo 100g
Skladem (7 ks)
199 Kč

Jedná se o australskou chmelovou odrůdu, která je ve světě velmi žádaná, a to především díky svému výraznému a unikátnímu aroma. Pěstuje se v oblastech Tasmánie a státu...

chmel Magnum 100g
Skladem (6 ks)
65 Kč

Magnum  je vysokoobsažná odrůda vyšlechtěná roku 1980 v Hüllském výzkumném středisku a pěstovaná v Německu od roku 1993. Pěstuje se také v USA a je potomkem amerického chmelu...

Premiant 100g
Skladem (12 ks)
60 Kč

Premiant je odrůda s příjemným chmelovým aroma a vyšší vyváženou hořkostí. Díky tomu byl pivovarskou veřejností zařazen do skupiny chmelů dvojího použití - tzv. dual purpose...

Simcoe 100g
Skladem (6 ks)
159 Kč

Simcoe patří mezi chmely tzv.  dual purpose (dvojího použití). Díky vysokému obsahu alfa hořkých kyselin je možné ho použít jak na hořkost, tak zároveň i aroma. Má nízký...

Sorachi Ace 100g
Skladem (4 ks)
145 Kč

Sorachi Ace je odrůda původem z Japonska pěstovaná v Americe. Odrůda byla vyšlechtěna z chmelů Brewers Gold a Žatecký červeňák speciálně pro pivovar Sapporo. Má vysoký obsah...

americký chmel Amarillo 100g
Skladem (6 ks)
169 Kč

Tato australská dual purpose odrůda byla vyšlechtěná v Austrálii v roce 1985 společností Hop Products Australia. Vyznačuje se silným ovocným aroma, kterému dominuje angrešt,...

Díky vyššímu podílu alfa hořkých kyselin a méně výraznému aroma se používají převážně pro dosažení hořkosti, tedy na první chmelení.