Vaření piva, Strana 8
Pšeničný sladový výtažek je infuzní sladina vyrobená z 56 % pšeničného sladu, 44 % plzeňského sladu a pitné vody.
Guinejský pepř je vhodný do tmavých, champagne piv a často také do vánočních piv. Lze použít buď celá zrna, nebo drcená.
Rakau je novozélandská triploidní aromaticko-hořká odrůda chmele, na trhu od roku 2007. Vyznačuje se vysokým ovocným aroma, ve kterém dominuje převážně meruňka. Meruňka,...
Chmel Riwaka™ je jednou z nejoceňovanějších odrůd pocházející z Nového Zélandu. Výrazné maracujové, grepfruitové a citrusové. Pivní styly: piva typu Ale, IPA, NEIPA
Rubín byl vyšlechtěn z odrůdy Bor a samčí rostliny, která je několikanásobným křížencem hybridního materiálu (Žatecký poloraný červeňák a Northern Brewer). Název Rubín je...
Rýžové vločky obsahují méně bílkovin. Jejich přidáním vznikne sušší pivo, ve kterém je lépe vyjádřen chmelový charakter. Zlepšují tělo a plnost piva, chuť a pitelnost. Také...
Saaz Late je pozdní jemná aromatická odrůda chmele získaná ze Žateckého červeňáku s drobnými rozdíly v aromatickém profilu, komerčně pěstovaná od roku 2010. Rok sklizně 2023....
Novinka - popis pripravujeme :) Česká odrůda, rok 2022, alfa 6,7%
Americký chmel Sabro označovaný také jako HBC 438 je jedním z nejnovějších počinů společnosti Hop Breeding Company. Je unikátní a pozoruhodný složitostí svých ovocných a...