POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

WLN4000 Clarity Ferm

Kód: WLN4101
178 Kč / ks 158,93 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Clarity Ferm je snadno použitelný enzym, který eliminuje chladový zákal a snižuje obsah lepku pod 20 ppm, což je mezinárodně uznávaná hodnota pro pivo považované za "bezlepkové".

Detailní informace

Detailní popis produktu

WLE4000 Clarity Ferm

Clarity Ferm je snadno použitelný enzym, který eliminuje chladový zákal v pivu tím, že dokáže rozložit citlivé polypeptidy, které vytváří chladový zákal Tím slouží k rychlejšímu vyčeření a vyšší čistotě piva. 

Kromě eliminace chladového zákalu Clarity Ferm významně snižuje obsah lepku v pivech vyrobených z ječmene a pšenice. Ošetřené pivo pomocí tohoto enzymu, které je vyrobené z ječmene nebo pšenice má typicky obsah lepku pod 20 ppm, což je mezinárodně uznávaná hodnota pro pivo považované za "bezlepkové".

Enzym neovlivňuje výslednou chuť a aroma piva. 

Použití:

  1. Eliminace vzniku chladového zákalu, zvýšení trvanlivosti piva
  2. Výrazně redukuje obsah lepku ve vašich pivech

Použití:

Přidává se do vychlazené mladiny (19-26 l) před nasazením kvasnic a započetím fermentace.

Minimální trvanlivost: 22.6.2025

Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tekuté kvasnice White Labs
Hmotnost: 0.05 kg
? Filtrování podle typu kvašení: Enzymy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

white-labs

Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.

White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.