Výdejní místo je Bavorovice 20, výdejní doba je plovoucí - po domluvě :) Těšíme se na shledání. Jana a Míra

Kveik Yeastery - Voss 7g

Kód: 8643
179 Kč / ks 159,82 Kč bez DPH
Položka byla vyprodána…

Voss je kveik kvasnice původem z norského Vossu, které vynikají tóny pomeranče, mandarinky a citrusů, s jemnými náznaky tropického ovoce a kořenitosti. Optimálně kvasí při 31–35 °C, celkový rozsah je 15–40 °C. Při vyšších teplotách je chuť výraznější, při nižších jemnější. Při nejvyšší teplotě můžete očekávat, že pivo prokvasí za 48 hodin! Ideální jsou pro styly jako IPA, Pale Ale, farmhouse nebo kyseláče. Kvasnice pocházejí od Sigmunda Gjernese, který je pomáhal uchovat v izolované oblasti Voss.

Primárně tóny pomeranče, mandarinky a citronů, sekundárně tropického ovoce a koření.

Pivní styly: farmhouse, stout, porter, IPA, ale, kveik, sour

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoké prokvašení - dává suchá piva 

Tolerance na alkohol: 13 %

Teplota kvašení: 15 - 40°C

Dávkování: 3  g / 10l

Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae)

Min. trvanlivost: 

Technická specifikace ke stažení ZDE.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kveik Yeastery

Kveik Yeastery je norská společnost specializující se na výrobu tradičních norských sušených kvasnic. Firma vyrábí několik kmenů kvasnic včetně Ebbegarden, Stalljen, Voss a Eitreheim, které se vyznačují rychlou fermentací a vysokou teplotní tolerancí. Tyto kvasnice pocházejí z norské farmářské tradice vaření piva, kdy byly historicky chráněny sušením a předávány z generace na generaci. Stalljen je jednou z jejich populárních variant, známý pro produkci tropických ovocných tónů jako mango, ananas a citrus. Kvasnice Kveik Yeastery jsou vyhledávány jak domovarníky, tak komerčními pivovary pro jejich schopnost fermentovat při vysokých teplotách a produkovat moderní piva s tradiční chutí. 

Kveik Voss kvasnice

Dávkování: 3 g / 10l - na zakvašení 20l silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky,  jinak 1  sáček  - udělání starteru obecně umožňuje použití menšího množství kvasnic

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke zchlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

Kveik Yeastery - Kveik Voss pivovarské kvasnice - GSPR specifikace:

  • Hmotnost balení: 7 g
  • Účel použití: Určeno k fermentaci piva v domácím i řemeslném pivovarnictví.
  • Složení: Sušené pivovarské kvasnice (Saccharomyces cerevisiae)
  • Návod k použití: Přidejte obsah balení do mladiny podle doporučení výrobce.
  • Podmínky skladování: Uchovávejte v suchu, chladu a temnu. Po otevření ihned spotřebujte.
  • Datum minimální trvanlivosti: 
  • Identifikace výrobce:
    Kveik Yeastery c/o Enzyferm AS
    Holsetgata 22, 2317 Hamar
    Tel.: +32 11 40 14 08
    E-mail: kveikyeastery@enzyferm.com
  • Země původu: Irsko
  • Bezpečnostní upozornění: Výrobek není určen k přímé konzumaci. Uchovávejte mimo dosah dětí

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kveik
Hmotnost: 0.1 kg
Pivní styl: ALE, Farmhouse, IPA, Kveik, NEIPA, Porter, Sour, Stout
Typ kvašení: Svrchní
Aroma a chuť: Tropické ovoce, Citrus, Pomeranč, Mandarinka, Koření
Sedimentace: Vysoká
Stupeň prokvašení: Vysoký
Teplota kvašení: 15 - 40°C
Tolerance na alkohol: 13% ABV
Vlastnosti: Rychlá fermentace, Široké rozmezí fermentační teploty, Ovocný charakter
Výrobce: Kveik Yeastery
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Používáme ověření věku Adulto