SafLager™ S-23 11,5g

Kód: FERS23
95 Kč / ks 82,61 Kč bez DPH
Na dotaz - možno objednat
Položka byla vyprodána…

Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a dlouhotrvající chuť na patře. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

SafLager™ S-23 11,5g

Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a dlouhotrvající chuť na patře. 

Použití: spodně kvašená piva typu ležák s jemně esterovou chutí

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: střední

Teplota kvašení: 12-15°C

Tolerance na alkohol: 9-11 %

Dávkování: 80-120g/hl - jeden balíček na cca 10l mladiny (při kvašení při teplotě 7-12°C je nutné zvýšit počet kvasnic na 200-300g/hl)

Skladování: aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte je v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete, skladujte při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebujte.

Doba trvanlivosti: 36 měsíců od data výroby – pokud je balíček skladován uzavřený a v optimálních skladovacích podmínkách (v teplotě do 10°C)

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do desetinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 15-25°C a nechte 15 - 30 min. odpočívat. Následně po dobu 30 min. míchejte (sterilní lžičkou), až vznikne jemná kaše. Kvasnice se zchladí na zákvasnou teplotu a aplikují se do mladiny. 

Alternativou může být rovnoměrné rozprášení kvasnic přímo do fermentační nádoby. Teplota mladiny musí být vyšší něž 20°C. Počkejte 30 min. a potom důkladně promíchejte a provzdušněte.

Originalní datasheet v Angličtině ke stažení ZDE

Doplňkové parametry

Kategorie: Spodní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.