Spodní kvasnice
Ke spodnímu kvašení se používají kvasinky rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum. Při hlavním kvašení vytváří na hladině piva tzv. "deku", která se ke konci kvašení propadá zpátky do piva. U spodních kvasnic je vhodné z deky sbírat vynešené kaly, aby se do piva nepropadly. Kvašení probíhá v rozmezí teplot 6-12°C. Díky tomu spodní kvasinky vytváří čistější chuťový profil a méně esterů.
Jsou používány u piv typu ležák, Bock, Doppelbock, India Pale Lager a jiné...
Řazení produktů
Výpis produktů
Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a dlouhotrvající chuť na patře. Použití: spodně...
Stalljen je norská kveik kvasnice pocházející z farmy Seljeset v Hornindalu, která vyniká výraznými tóny tropického ovoce, manga a ananasu, s vedlejšími tóny pomeranče a citronu. Nejlépe kvasí v rozmezí 12–38 °C, přičemž při optimální teplotě...
Apres Ski je ceněný pro svou schopnost produkovat výjimečně čisté a osvěžující ležáky. Vaše piva budou vykazovat půvabnou a jemnou hru květinových a ovocných tónů, které dodají jedinečný charakter, jenž jistě zaujme chuťové buňky. S nízkou...
Kvasnice Farmhouse Vibes Saison vyzařují podstatu tradičního venkovského pivovarnictví. Jednou z výjimečných vlastností diastatických Farmhouse Vibes je jejich mimořádný profil fenolů a esterů, který přidává do vašich piv okouzlující vůni...
_(2).png)