Výdejní místo: Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

SafBrewTM BR-8 5g

Kód: 8114
379 Kč –13 %
SafBrewTM BR-8 5g
379 Kč –13 % 329 Kč / ks 293,75 Kč bez DPH
Na dotaz, momentálně nedostupné.
Položka byla vyprodána…

Fermentis BR-8 je první suchý Brett, který poskytuje výrazný závěrečný dotek, jenž se vyvíjí v průběhu času, jak pivo zraje. Funky tóny jako koňský pot, kůže nebo stodola jsou pěkně vyváženy osvěžujícími ovocnými tóny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Fermentis SafBrew BR-8 


SafBrew™ BR-8 nabízí všechny chuťové výhody „divokých“ kvasnic Brettanomyces bruxellensis, ale s větší kontrolou a spolehlivostí, čímž eliminuje riziko nadměrného sycení a praskání lahví po lahvování.

Tyto kvasnice byly vybrány především pro sekundární kvašení v lahvích a sudech. Kvasnice asimilují celkové množství glukózy, fruktózy, sacharózy, maltózy a maltotriózy. Jsou charakterizovány produkcí specifických fenolových sloučenin, zejména ethylfenolů, jako je 4-Ethylguaiacol a 4-Ethylphenol, které jsou zodpovědné za živočišné, koňský pot, kůži, stodolu a takzvané funky aromatické látky na konci kvašení.

Vývoj těchto chutí trvá nějaký čas a i když lze Brettovu stopu pozorovat po jednom měsíci, považujeme za žádoucí, aby se chuť projevila po třech měsících nebo více. Je také možné, že se profil mírně vyvine až do šesti měsíců zrání a ještě déle.

SafBrew™ BR-8 odolává spíše vysokým hladinám alkoholu (až 8,5 %), v závislosti na nasycení piva, a umožňuje pivovarníkům využívat všech vlastností spojených s refermentací:
- Uchování piva díky zachycování kyslíku
- Přispění k zakulacení a zrání aromat
- Sycení
- Usazuje se na dně lahví/sudů po kvašení a při rozvíření tvoří pěkný zákal

Návod k použití:
- Dávkování: typicky 5-10 g/hl (pro použití v primárním kvašení dávkujte v množství 50 g/hl s koinokulací kvasnic pozitivních na maltotriózu)
- Optimální teplota kvašení: 15-25 °C
- Rehydratace: SafBrew™ BR-8 by neměly být rehydratovány přímo v pivu. Nasypte kvasnice do minimálně 10násobku jejich hmotnosti sterilní vody o teplotě 25-29 °C. Nechte odpočívat 15-30 minut. Jemně míchejte, dokud nevznikne kvasnicový krém, před přidáním do piva. Nepoužívejte při refermentaci, pokud bylo primární kvašení provedeno s kvasnicemi negativními na maltotriózu kvůli zbytkovému množství maltotriózy na konci kvašení.
- Sycení bude dosaženo během 1 až 3 měsíců zrání (sycení při nižších teplotách (např. 15 °C) může trvat přes 3 měsíce). Pro více informací viz technický list.

Min. trvanlivost: 08/2024 - skladováno v lednici

Doplňkové parametry

Kategorie: Sušené pivovarské kvasnice
Hmotnost: 0.05 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: