POZOR ZMĚNA: Nové místo pro osobní odběr. Bavorovice 20, Hluboká nad Vltavou

WLN4100 Ultra-Ferm - Brut IPA enzym

Kód: WLN4100
178 Kč –33 %
WLE4100 Ultra-Ferm
178 Kč –33 % 119 Kč / ks 106,25 Kč bez DPH
Skladem (7 ks)

Ultra-Ferm je tekutá amyloglukosidáza (vysoce koncentrovaná) z vybraného klasického kmene Aspegillus Niger. V pivovarnictví se používá především při vaření Brut IPA.

Detailní informace

Detailní popis produktu

WLN4100 Ultra-Ferm

Ultra-Ferm je tekutá amyloglukosidáza (vysoce koncentrovaná) z vybraného klasického kmene Aspegillus Niger. V pivovarnictví se používá především při vaření Brut IPA.

Použití:

  1. Snížení časů zcukření
  2. Zcukření nesladovaných obilovin
  3. Zvýšení prokvasitelnosti

Funkce při výrobě piva:

Sládkové často chtějí produkovat lehká piva nebo přímo dia piva. V těchto případech sládek vyžaduje kontrolovanou či kompletní přeměnu škrobu a dextrinů na zkvasitelné cukry. Tradiční metody dovolují přeměnu jen 75-80% škrobů. Ultra-Ferm amyloglukosidáza dovoluje úplné štěpení dextrinů na zkvasitelné cukry, a to ze všech typů škrobu.

V pivovaru je doporučené dávkování Ultra-Ferm 0,8 - 3,2 litru na 1 tunu škrobu. Optimální pH je 3,5 - 5,5 a teplota by neměla překročit 60°C. Aktivita amyloglukosidázy je kompletně ukončena, když je proces štěpení držen na 85°C po dobu 10 minut.

Minimální trvanlivost: 23.2.2024

Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Tekuté kvasnice White Labs
Hmotnost: 0.05 kg
? Filtrování podle typu kvašení: Enzymy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

white-labs

Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.

White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.