Ahoj / Dobrý den, oznamuji, že od 1.7. až do 10.7. bude pozastaven eshop a uzavřena prodejna z důvodu dovolené. Objednávky naposledy odesílám 30.6. a začínám opět odesílat od 12.7.2022. Děkuji za pochopení a dej Bůh štěstí!

LalBrew® NOTTINGHAM HIGH PERFORMANCE ALE YEAST 11g

Kód: LALLNOTT
119 Kč –17 %
LalBrew® NOTTINGHAM HIGH PERFORMANCE ALE YEAST 11g
119 Kč –17 % 99 Kč / ks 86,09 Kč bez DPH
Skladem (>10 ks)

Nottingham jsou anglické kvasnice vyznačující se vysokou výkonností a všestranností. Tento univerzální kmen rychle, spolehlivě a hluboce prokváší, velmi dobře sedimentuje a hlavně produkuje neutrální aroma, které nechá vyniknout chuť a vůni sladu a chmele.

Detailní informace

Detailní popis produktu

LalBrew® NOTTINGHAM
HIGH PERFORMANCE ALE YEAST 11g
 

Nottingham jsou anglické kvasnice vyznačující se vysokou výkonností a všestranností. Tento univerzální kmen rychle, spolehlivě a hluboce prokváší, velmi dobře sedimentuje a hlavně produkuje neutrální aroma, které nechá vyniknout chuť a vůni sladu a chmele.

Jsou odolné proti stresu, takže jsou dobrou volbou pro vysokostupňovitá piva, kyselá piva a další piva s náročnými fermentačními podmínkami. 

Použití: Golden Ale, Amber Ale, Barleywine, Kölsch, Altbier, IPA, Porter, Stout, Imperial Stout a další

Sedimentace: vysoká

Stupeň prokvašení: vysoký

Tolerance na alkohol: 14%

Teplota kvašení: 10-22°C

Dávkování: 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvašení silnějších piv o stupňovitosti 14° a výš doporučujeme 2 balíčky, popřípadě udělat starter)

Skladování: Aby se zajistila dlouhodobá vitalita kvasinek, uchovávejte kvasnice v chladném a suchém prostředí při teplotě méně než 10°C. Při vyšší teplotě dochází k několikanásobně rychlejší úmrtnosti kvasinek. Po otevření sáček důkladně uzavřete. Skladujte při teplotě 4°C a do 3 dnů spotřebujte.

Návod k použití/ rehydratace: kvasinky nasypte do 10tinásobného množství sterilní vody (cca 110 ml) o teplotě 30-35°C a nechte 15 min. odpočívat - NEMÍCHEJTE! Následně promíchejte (sterilní lžičkou) až vznikne jemná kaše a ponechejte 5 min. odpočívat. Kvasnice zchlaďte na zákvasnou teplotu (v krocích po 5 min. o 10°C) a aplikujte do mladiny. Pokud by nedošlo ke schlazení na teplotu mladiny, kterou zakvášíte, vystavíte kvasinky teplotnímu stresu a hrozí jejich úmrtí nebo mutace.

 Nottingham-flavor-wheel-300x268

Originální datasheet v angličtině ke stažení ZDE

Převzato ze stánek www.lallemandbrewing.com


Složení: kvasnice (kmen Saccharomyces cerevisiae), emulgátor E491  

Doplňkové parametry

Kategorie: Svrchní kvasnice
Hmotnost: 0.011 kg
Výrobce: Lallemand
? Filtrování podle typu kvašení: Svrchní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení