WLP002 English Ale Yeast® Next Generation
Kód: WLP002Detailní popis produktu
WLP002 English Ale Yeast® Next Generation
Tento kmen je klasickým představitelem kvasnic pro výrobu ESB (English Strong Bitter), který pochází od jednoho z největších nezávislých pivovarů v Anglii. Zbytková sladkost zdůrazňuje sladový charakter piva, společně s jemnými ovocnými estery. Tato skvělá kombinace přidává na komplexitě chutí a aromat ve výsledném pivu. Díky vysokému shlukování a sedimentaci kvasnic bude vaše pivo velmi brzy čiré a čerstvé kvasinky mohou být jednoduše sebrány a připraveny na další použití.
Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C
Prokvašení | 63 - 70% |
Sedimentace | velmi vysoká |
Tolerance na alkohol | 5 - 10 % |
Optimální teplota fermentace | 18 - 20°C |
Díky většímu balení Next Generation není potřeba starter na 20 litrovou várku.
Veškeré kvasnice skladujeme v lednici při teplotě okolo 4°C. Při balení zásilky je ke kvasnicím přidán nachlazený gelový polštářek, aby se zamezilo ohřátí kvasnic a ty tak zůstaly v těch nejpříznivějších podmínkách. Gelový polštářek je zahrnut v ceně. Pro přepravu doporučujeme zvolit dopravce GLS, který zásilky doručuje většinou do druhého dne od odeslání.
Složení: kvasnice, voda, ječmen, aminokyseliny a stopové minerály
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tekuté kvasnice White Labs |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Typ kvašení: | Svrchní |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.
White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.