WLP655 Belgian Sour Mix - White Labs - Pure Pitch®
Kód: WLP943Detailní popis produktu
WLP655 Belgian Sour Mix I®
Jedinečný mix kvasnic Brettanomyces a Saccharomyces s bakteriemi Lactobacillus a Pediococcus. Perfektní pro napodobení tradičního spontánního způsobu kvašení.
Minimální trvanlivost:
Skladování: skladujte v lednici při teplotě 4°C
Prokvašení | 70 - 80 % |
Sedimentace | střední - nízká |
Tolerance na alkohol | 8 - 12 % |
Optimální teplota fermentace | 27 - 29°C |
Veškeré kvasnice skladujeme v lednici při teplotě okolo 4°C. Při balení zásilky je ke kvasnicím přidán nachlazený gelový polštářek, aby se zamezilo ohřátí kvasnic a ty tak zůstaly v těch nejpříznivějších podmínkách. Gelový polštářek je zahrnut v ceně. Pro přepravu doporučujeme zvolit dopravce GLS, který zásilky doručuje většinou do druhého dne od odeslání.
Velikost várky | Do 12° P (1,048) |
12,5 - 16,5°P
(1,050 - 1,065)
|
Přes 16,5° P (1,065) nebo zakvašení při nízké teplotě 10 - 13°C (ležák) |
20 L | 1 balíček bez starteru | 2 balíčky, nebo 1 balíček v 1 l starteru | 3 balíčky, nebo 1 balíček ve 2 l starteru |
40 L | 2 balíčky bez starteru | 4 balíčky, nebo 1 balíček ve 2 l starteru | 6 balíčků, nebo 1 balíček ve 4 l starteru |
60 L | 3 balíčky bez starteru | 6 balíčků, nebo 1 balíček ve 3 l starteru | 9 balíčků, nebo 1 balíček v 6 l starteru |
Hodí se na pivní styly:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tekuté kvasnice White Labs |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Typ kvašení: | Spodní |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma White Labs je jedním z největších producentů tekutých pivovarských kvasnic v USA. Ve své nabídce má desítky různých kmenů, se kterými uvaříte jakýkoliv pivní styl.
White Labs jsou vlastníky revoluční technologie PurePitch. Tato technologie vám zaručí prvotřídní kvalitu kvasinek bez možnosti jakékoli kontaminace okolním prostředím. Tyto kvasinky totiž vyrostly ve stejném obalu, ve kterém se prodávají. Nebyly nikdy vystaveny kyslíku a okolním nečistotám. A v čem tato technologie spočívá? Nerezový tank, ve kterém probíhá proces množení kvasinek, je vystlán umělohmotným vakem, na jehož dno kvasinky po schlazení sedimentují. Vak je následně z tanku vyjmut a spodní část s kvasinkami je zatavena a odstřižena. Tento pás s kvasinkami je pak zatavením rozdělen na menší balíčky, které už putují přímo k vám. Tím, že kvasinky nebyly vystaveny okolnímu prostředí a kyslíku, je vyloučena jejich kontaminaci a datum spotřeby prodlouženo až na 6 měsíců od data výroby. Avšak i po této době White Labs garantuje 71 % (71 mld) životaschopných buněk, pokud jsou kvasnice skladovány dle doporučení výrobce ve 4°C.