Svrchní kvasnice
Pojem svrchní kvašení vychází hlavně z chování kvasnic ke konci hlavního kvašení. Při kvašení jsou totiž kvasinky vynášeny na hladinu a vytváří jakousi "krustu". Ke svrchnímu kvašení se využívá kvasinek rodu Saccharomyces cerevisiae subsp. Cerevisce. Kvašení probíhá většinou v rozmezí teplot 15- 22°C. Díky těmto vyším teplotám kvasinky uvolňují specifické estery typické pro různé druhy piv.
Svrchní kvasinky se používají na výrobu piv typu Ale, Stout, IPA, Porter, Weizen...
Řazení produktů
Výpis produktů
SafAle™ K-97 jsou německé Ale kvasnice vybrané pro jejich schopnost vytvářet při fermentaci velkou pevnou ,,deku". Jsou vhodné k vaření piv typu Ale, u kterých je vyžadováno malé množství esterů (Kölsch). Lze je použít také na pšeničná piva...
SafAle™ WB-06 - tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma, které je pro pšeničná piva typické. Umožňuje...
Stalljen je norská kveik kvasnice pocházející z farmy Seljeset v Hornindalu, která vyniká výraznými tóny tropického ovoce, manga a ananasu, s vedlejšími tóny pomeranče a citronu. Nejlépe kvasí v rozmezí 12–38 °C, přičemž při optimální teplotě...
LalBrew® Abbaye jsou kvasnice belgického původu. Mají schopnost fermentovat belgická piva s vysokým obsahem alkoholu a vytváří typickou kořenitost a ovocnost belgického a trapistického stylu. Při vyšších teplotách fermentace mohou být v aroma...
LalBrew® House Ale je výkonný kmen kvasinek nové generace, který je extrémně rychlý a neuvěřitelně čistý, což z něj dělá dokonalý univerzální kmen kvasinek pro vaše potřeby. Tento kmen byl vybrán naším partnerem, společností Escarpment Labs (ON,...
_(2).png)