Sušené pivovarské kvasnice
Pivovarské kvasnice jsou mikroorganismy, které hrají klíčovou roli při výrobě piva, přeměňují cukry v mladině na alkohol a oxid uhličitý v procesu zvaném fermentace (kvašení).
Existují dva hlavní typy pivovarských kvasnic:
Svrchní kvasnice (Saccharomyces cerevisiae), které se používají k výrobě svrchních piv jako je Ale a fermentují při vyšších teplotách.
Spodní kvasnice (Saccharomyces pastorianus), které se používají pro ležáky a fermentují při nižších teplotách.
Kvasnice ovlivňují nejen obsah alkoholu, ale také chuť a aroma piva, přičemž některé kmeny mohou dodávat ovocné, kořeněné nebo zemité tóny.
Zde jsou klíčové parametry, podle kterých můžete vybrat vhodné kvasnice pro Vaše pivo:
1. Aroma a chuťový profil
2. Použití - typické pivní styly
3. Sedimentace
4. Míra prokvašení
5. Tolerance na alkohol
6. Teplota kvašení (fermentace)
Jak podle parametrů filtrovat a vyhledávat kvasnice?
Mobil
Pokud prohlížíte zboží na mobilu, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Pod těmito boxy je panel na filtrování podle parametrů. Můžete zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.
Počítač
Pokud prohlížíte zboží na monitoru počítače, hned pod tímto textem najdete tři boxy, kde můžete zvolit spodní, svrchní kvasnice nebo na dokvašování. Panel na filtrování naleznete na levém bočním panelu pod hlavním menu jednotlivých kategorií. Můžete opět zvolit např. jen položky, které jsou skladem, nové nebo ve slevě nebo vybrat kvasnice podle některého z klíčových parametrů, které jsou uvedeny výše. Stačí parametr rozkliknout a zvolit požadovanou hodnotu. Automaticky se Vám zobrazí vyfiltrované položky.
Nejprodávanější
Výpis produktů

Fermentis LA-01 – kvasnice pro svrchní kvašení s nízkým obsahem alkoholu Min.trvanlivost: 01/2028 Speciálně vyvinutý kmen Saccharomyces cerevisiae var. Chevalieri, ideální pro výrobu nealkoholických a nízkoalkoholických piv. Tyto kvasinky...

SafAle™ K-97 jsou německé Ale kvasnice vybrané pro jejich schopnost vytvářet při fermentaci velkou pevnou ,,deku". Jsou vhodné k vaření piv typu Ale, u kterých je vyžadováno malé množství esterů (Kölsch). Lze je použít také na pšeničná piva...

SafAle™ WB-06 - tento typický kvasničný kmen je doporučován pro fermentaci pšeničných piv. Produkuje pronikavé ovocné estery, především banánové a fenolové chuťové tóny jako např. hřebíčkové aroma, které je pro pšeničná piva typické. Umožňuje...

Min. trvanlivost: 05/2026 Směs kvasnic a enzymů pro suchá a chuťově výrazná piva, jako je Brut IPA. Ideální pro suchá, chmelová a ovocná piva. • Směs kvasnic a enzymů s velmi vysokým prokvašením • Kmen kvasnic POF- • Ideální pro styl Brut...

Min. trvanlivost: 02/2026 SafBrew™ DW-17 je inovativní směs aktivních suchých kvasnic a enzymů od společnosti Fermentis, navržená pro výrobu velmi suchých a komplexních piv s ovocnými, dřevitými a jemně kyselými tóny. Tato směs je také vhodná pro...

SafBrew™ LD-20 je perfektní volbou pro výrobu velmi suchých a neutrálních ležáků se sníženým obsahem zbytkových cukrů. SafBrew™ LD-20 je vyroben z aktivních suchých kvasnic a enzymů a umožňuje výrobu piv obsahujících stejný obsah alkoholu s...

Originální německé spodní kvasnice pocházející z Berlína, známé také pod názvem RH. Jsou určeny pro tvorbu mírně ovocných a esterových ležáků. Nižší prokvašení dodává pivu vyšší plnost a dlouhotrvající chuť na patře. Použití: spodně...